Toni Alorda

Melià fa tard

tonialorda | 01 Març, 2011 00:14

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

El nombres d’implicats en la investigació de policia i fiscalia sobre el pagament amb doblers públics a persones que feien feina exclusivament per a UM és impressionant. La seva magnitud ha provocat, a la fi, una reacció de la direcció (ella mateixa citada a declarar). Però la reacció no és anunciar mesures a partir de la informació que ja tenen i una investigació interna en profunditat a fi de retornar doblers si el partit s’ha enriquit indegudament de les administracions, no s'anuncien reaccions disciplinàries internes, sinó un intent de rompre lligams amb el passat, però sense assumir-ne les responsabilitats.

Melià fa tard.

Si vol trencar, ha de dissoldre UM; si vol continuar amb el projecte, amb un altre nom, amb un altre seu, però amb continuïtat d’ens, aleshores s’ha de posar al davant de respondre per tot el que està essent investigat i avançar-s’hi (i, en bona mesura, ja no hi és a temps, ell no hi és  a temps).

Tan bon punt com transcendiren els greus casos que han afectat UM, hem estat exigint una reacció a fons per part del partit, una reacció que s’avancés a les investigacions penals, una reacció des dedins. Hagués estat un gran gest. Impossible calcular-ne les conseqüències, i a qui hagués arrossegat. Però sabem el que va passar: Melià ni tan sols volgué adoptar mesures contra Miquel Nadal quan aquest ja estava subjecte a mesures cautelars penals, i no va entendre que això havia de provocar l’expulsió del govern. No ho va entendre gens, ho deu entendre avui?

Melià i Monjo sabien, o podien sabre fàcilment, bona part del que ara ha transcendit: o no ho han volgut sabre o se n’han volgut desentendre, un moviment que volia ser prudent i ha estat nefast. En fermar-se al timó, jurant-se no mirar enrere, confiaven que la barca seria prou marinera, ara han pensat que les vies d’aigua els enfonsarien i han volgut saltar. Fan tard.

El regionalisme/nacionalisme conservador a Mallorca  té un espai (més davant el tàndem Bauzà/Delgado), veurem qui l’ocupa i com. I quan. Ara, la prioritat és depurar totes les responsabilitats polítiques i penals en joc.

Nota actualitzadora: Havent penjat l'escrit anterior, dues dades més m'hi ratifiquen: 1.- La fiscalia demana fiança a UM, al partit, 1,600.000 euros. Qui en respon si no l'actual direcció? Melià, mentre dirigeix "un altre" projecte polític? En el benefici d'inventari, pots mirar si els deutes pugen més que els actius, però la decisió és acceptar o no l'herència, no és possible acceptar els actius i rebutjar els deutes. 2.- Melià torna parlar de persecució implacable, d'una víctima del bipartidisme (per no parlar de l'al·lusió al nazisme de n'Oliver). L'antítesi de demanar perdó i assumir responsabilitats.

Categoria: General. Comentaris: (2). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

 1. 1. Joan Ramon  |  01-03-2011 a les 09:51

  Me sap greu tot el que trescendeix, sobretot perque és un cop a la classe política i un frau als ciutadans.
  Si bé estic bàsicament d'acord amb el teu post Toni, la meva sensació és que altres com el PP Balear, també han malbaratat doblers públics, però segurament han sigut mes hàbils en l'art del "malbaratament".
  Penso que un partit que ocupi l'espai de UM és necessari, si bé no aixó com s'estava fent.
  Aprofit per donar-te la enhorabona per la teva tasca, que per a mi a més de digna, és eficient.
  Salut

 2. 2. Maurici  |  05-03-2011 a les 17:11

  Molt bo l'article, Toni. Aquests ens volien donar lliçons de governabilitat, responsabilitat, etc.

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.