Toni Alorda

Turisme a Inca: l'ajuntament ha encomanat un pla

tonialorda | 28 Gener, 2011 12:52

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

L’ajuntament d’Inca ha pagat 14.000 euros per una estratègia de promoció turística. Hem de convenir que l'objectiu pot ser interessant i que hi ha camp per córrer.

El treball és  un power point de 40 pantalles. Comença destacant la rellevància del turisme, i aporta dades. Ens informa que l’èxit de Mallorca es basa en el sol i platja, però que, a l’interior, no hi ha platja (vaja, vaja), per tant, cal recórrer a d’altres atractius: cultura, gastronomia, compres...

Entre els nostres punts negatius diu que no tenim hotels, ni imatge turística (a diferència d'altres nuclis) i l’escassa iniciativa pública (el govern municipal no en surt gaire ben parat). Entre els avantatges: la ubicació, el patrimoni, la pell i la sabata, botigues i gastronomia. L’objectiu: fer venir la gernació de turistes que visiten Mallorca. Sona bé.

Per aconseguir-ho, proposa especialitzar-nos en turisme de shopping, cultural i gastronòmic; incrementar allotjament, sinèrgies amb el sector privat, crear una marca turística, crear un centre d’interpretació (del que sigui) a un edifici emblemàtic, a més del museu de la sabata; i potenciar itineraris (rutes shopping, rutes esportives), senyalitzant en vàries llengües; millorar la comunicació i la promoció, acudir a fires internacionals...

El document recomana dissenyar estratègies de promoció... (però si aquest era precisament l’objecte del treball!), fer un pla de màrqueting i crear un ens assessor. Acaba amb un plànning que comença el 2009 i acaba enguany.

Vos he resumit els 14.000 euros. Repetesc que el repte és important, però me deman si mitja dotzena d’inquers, en un horabaixa, haguessin fet molt enfora en el diagnòstic i les propostes, fins i tot més concretes. Em deman si algú se n’ha temut que aquests tres anys hem estat implantant un pla estratègic de turisme. Em deman... si ens han pres el pèl.

L’autor de l’estudi, ex-alt càrrec del PP, ha dipositat una fiança de 350.000 euros per evitar la presó en l’operació Pasarel·la, on s’investiguen actuacions que també afecten empreses del cas Gürtel. Mentre hi  ha persones que compleixen condemna per encomanar informes inútils.

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderaciˇ per evitar, exclusivament, spam.