Toni Alorda

Els escàndols del Pla Territorial

tonialorda | 30 Octubre, 2010 08:55

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

El Pla Territorial de Mallorca de l’anterior legislatura és un escàndol monumental. M’hi reafirm avui, quan em demanen què en pens de què probablement s’arxivi el cas. Idò en pens el que en pensava:  que era una excusa per créixer i que els indrets escollits, de formes poligonals inversemblants, eren més que sospitosos. Si els fets tenen o no transcendència penal, si es troben o no prou indicis de suborns i enriquiments il·lícits, no hi entr. En cap moment, hem anat per la via penal, som dels que crec que entre la munió de feines que tenen els partits no hi entra la de perseguir els delinqüents. Però que és un escàndol urbanístic i un escàndol polític, em sembla irrefutable.

 

De fet, la part de les investigacions que han transcendit, abunden en aquesta valoració. Per què Vicenç Grande compra Es Crever per 14 milions d’euros quan és sòl rústic i, com és possible que vengui dues terceres parts d'aquest ametlerar, al cap d’uns pocs mesos, per 46 milions. 46 milions per 2/3 parts d’una finca que n’hi havia costat un preu ja de per si elevat de 14 milions! Quan ho expliquen, veus que hi ha hagut informacions privilegiades, com n’hi ha hagut en totes les transaccions a Alcúdia o a Campos associades al Pla Territorial. I què has de pensar quan els tècnics de l’ajuntament de Marratxí diuen que ells no triaren els terrenys? I els tècnics del Consell diuen que ells tampoc? I els polítics del PP diuen que va ser UM, i els d’UM que varen ser els del PP. Parlam d’un parell de milers d’habitants en el nucli vint-i-un de Marratxí, algú creu que era una necessitat imperiosa per a tota Mallorca? No repassaré els altres casos però en tots hi ha material.

 

Jaume Font ha anat prou viu de no caure en el parany de justificar l’anterior legislatura reivindicant la netedat del procés i la injustícia de la persecució a què ha esta sotmès, etc, etc. En comptes d’aquest guió, ha optat per fer un alè fondo, humanament comprensible, i aprofitar els micros per reivindicar-se un paper en la política mallorquina reaccionant a les represàlies i la deriva de Bauzá. No debades, el PP de Font en el Consell ha dat suport a l’eliminació de totes les ART en aquesta legislatura (una decisió que pot haver influït en l’arxiu: per allò de la mort del ca i la ràbia): ara, no s'entendria que les reivindiqués.

 

UM en canvi (declaracions de Monjo) fa la cançoneta de què “ara se demostra que tot es va fer bé, que les ART són positives, etc.”. Una línia delicada quan, devora la notícia del possible arxivament del cas PTM, hi surt la probable inculpació de tota l’anterior cúpula  d’UM pel cas Can Domenge.

   

Categoria: General. Comentaris: (1). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

  1. 1. Catalina  |  30-10-2010 a les 18:54

    Jaume Font és un delinqüent, amb sentència ferma per delicte electoral. Fou ell qui donà instruccions per definir l'ART de Es Crevers a un tècnic del Consell per escrit? No hi ha dubte, en qualsevol cas, que ha estat el PITJOR Conseller de Medi Ambient de la nostra història.

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.