Toni Alorda

PP i UM aproven una llei que tracta d'il·legals tots els edificis de les Illes Balears

tonialorda | 20 Setembre, 2010 17:31

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Una de les crítiques formals a la present legislatura podrà ser l'abús en el recurs als Decrets Llei. Crec que hi ha mesures en les quals hagués estat preferible un debat social més ampli i una tramitació parlamentària ortodoxa. Tampoc m'estendré en exemples. Ara, els desbarats legislatius que ha perpetrat l'oposició al Parlament (sobretot d'ençà que PP i UM tenen majoria) converteixen en innocents pecats venials tots els excessos del govern. A la llei de Son Bosc, ja li he dedicat un post; com també a la classificació de sòl a Eivissa, ara només vull fer una breu referència a la tècnica. Només un exemple bèstia:

La llei que havia de servir per tramitar més ràpidament una sèrie d'equipaments d'interès general, va ser utilitzada per UM per modificar tota la llei dels edificis fora d'ordenació. Un tema important, sensible, què es pot fer i què no en els edificis fets il·legalment. Bé idò aquest debat s'ha resolt amb una esmena a una llei que no hi tenia res a veure. Una esmena que no ha passat per cap filtre, per cap debat social, per cap parer d'entitats ni del Consell econòmic i social, ni el consultiu, ni ningú. Bé, de fet, ni tan sols s'ha votat l'esmena presentada oficialment. Com que en la tramitació vaig gosar apuntar que no era tècnicament molt reeixida, PP i UM la varen girar damunt davall i acabaren votant un text que no havíem vist en lloc. Ja vaig elevar una protesta sobre la indefensió que provoca aquest procediment tan descabellat, però el que ara m'interessa és el resultat.

Idò bé, la llei diu que els edificis fets legalment estan fora d'ordenació i, per tant, no s'hi pot fer gairebé res!!! Naturalment, no és el que volia dir, al revés, la iniciativa d'UM és per permetre més obres en els edificis il·legals, però és lo que diu, perquè ningú hi va reparar! I la llei ho diu en el Butlletí oficial de les illes Balears (5/8/10) i en el BOE (26/8/10).

Francament, no crec que cap tècnic gosi aplicar-la literalment, però és una mostra del que està passant al Parlament.

Categoria: General. Comentaris: (1). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

  1. 1. Tomeu  |  20-09-2010 a les 22:09

    Si senyor, aquesta segona "o" que hauria d'esser una coma ",", ha deixat fora d'ordenació tots els edificis legals de les Balears. No s'hi pot fer cap obra. Espatarrant.

    c) Aquelles edificacions o construccions implantades legalment o en les que s’hagin executat obres d’ampliació o de reforma sense comptar amb llicència o
    amb llicència que hagi estat anul·lada també es trobaran en situació de fora d’ordenació.

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.