Toni Alorda

Patrimoni inquer

tonialorda | 08 Agost, 2010 09:27

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

L'ajuntament d'Inca fa malbé un portal històric de la pròpia Casa Consistorial. Un element catalogat que el regidor responsable de protegir-lo diu que ni ho sabia (fals) i que troba que no té importància (cert)... Un portal recuperat de la desgraciada demolició de Can Vich, en un d'aquests processos de "modernització" mal entesos i que tant han afectat el centre històric d'Inca (afortunadament altres elements singulars del Casal foren recuperats i inserits a les cases de la possessió de Son Vich).

Més enllà del cas, se'ns fa evident que és difícil esperar que sigui gràcies a la sensibilitat d'aquests responsables polítics com evitem la degradació del patrimoni inquer, casos denunciats reiteradament, com la situació de les Cases de Son Bordils o la casa de Can Mir al carrer Bisbe llompart (on ha caigut la balconada protegida sense cap mena de reacció municipal), per nomenar just dos casos que han quedat en no-res (fins ara, perquè seguirem malavejant perquè cadascú respongui de les seves obligacions vers el patrimoni cultural).

Per paga, la normativa actual atorga als ajuntaments totes les atribucions de protecció dels béns patrimonials que no comptin amb una declaració específica com a BIC, impròpia del conjunt d'elements catalogats. En el projecte de llei del sòl del Govern (que PP i UM han aturat) es preveia la possibilitat d'intervenció del Consell, que seria imprescindible davant la desídia, o fins i tot l'actuació culpable, del propi ajuntament. En tot cas, el Consell hauria de trobar la manera de reaccionar, en què sigui acudint als tribunals, per fer complir la llei i la pròpia normativa municipal, perquè les actuacions, o les no actuacions, que degradin el patrimoni no quedin sense reacció, així ho hem demanat des del PSM en el cas de Son Bordils i la cosa sembla que va pel bon camí...

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderaciˇ per evitar, exclusivament, spam.