Toni Alorda

Les cases dels Presidents (article UH)

tonialorda | 19 Octubre, 2009 10:07

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

El PP proposava recentment que els illencs aportem recursos per fer residències per Caps d’Estat i de Govern. I va de ver. No debades Jaume Matas i Miquel Ramis (ara recuperat en la direcció del PP) impulsaren fa uns anys la construcció d’una residència per a l’esbarjo de VIPs en el Cap del Pinar, a La Comuna d’Alcúdia. De fet, el conveni ja estava signat entre el Govern (Matas), que era qui pagava,  l’ajuntament (Ramis era el batle i conseller de medi ambient) i el Govern d’Aznar, que devia confiar ser-ne beneficiari. Però ho va aturar una mobilització social, amb milers de signatures... i el canvi de govern.
Reparem que un criteri útil per distingir el signe polític d’un govern a les Illes Balears és entre els que fan lleis per promoure urbanitzacions a la carta, precisades en la pròpia llei (sense informació pública, sense impacte ambiental, sense aprovacions municipals ni insulars...), i els que promulguen lleis per protegir territori. Tot i que és una distinció que, si bades un poc (o al govern hi falta algun component), es pot esvair: en el cas del Cap del Pinar va anar molt just, al cap i a la fi UM i PSOE s’hi havien posicionat a favor; a Son Baco i Sa Ràpita, també ha vengut d’un pèl.
Les dades que han transcendit sobre l’espectacular patrimoni de l’ex-president Matas fan sospitar si ell va reinterpretar, i aplicar en pròpia carn, una doctrina consolidada en el PP: que el poble paga les residències dels Presidents. Com que no havia adoptat la precaució berlusconiana de deixar-ho aclarit per llei, ara resulta que el cas Buckingham, que investiga el patrimoni de Matas, s’ha acumulat al cas Palma-Arena... i el cercle s’estreny. En tot cas, sorprèn que el PP denunciï urbi et orbe una conspiració judicial i política en contra seva, quan el fiscal en cap de les Illes Balears i el Fiscal General de l’Estat (els caps jeràrquics) havien intervingut per arxivar el cas contra el criteri d’hisenda i de la fiscalia anticorrupció i, que hagi estat un jutge, descabdellant un altre cas,  el que l’hagi trobat digne d’estudi.
La proposta del PP fou rebutjada en el Parlament. N’hi ha que trobam que convé més mirar de garantir residència als residents, en comptes de regalar solars per a polítics (o a estrelles del rock o del cinema...). En tot cas, en democràcia, cada partit té les seves prioritats i el poble tria. Serà difícil que ningú al·legui que res, o gairebé res, del que faci el PP li pugui venir de nou... Déu mos guard.

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderaciˇ per evitar, exclusivament, spam.