Toni Alorda

Tren de Manacor i pressupostos

tonialorda | 18 Setembre, 2009 15:51

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Els dos darrers dies he tengut dificultats per transmetre amb claredat el que pens sobre dos temes d'actualitat. No sempre és fàcil donar-se a entendre. Aprofit aquest espai per dos aclariments:

1.- Un és sobre el tren-tram de Manacor. Ahir era a Manacor fent una roda de premsa per deixar clar el compromís del PSM i el Bloc que el tren uneixi les dues estacions de Manacor, la del tren que ve de Palma i la del tren-tram que ve d'Artà. És de sentit comú, seria absurd que no fos així. Com seria inintel·ligible enredar i enredar fins arribar a un consens que s'ha mostrat impossible. El tren s'ha de fer i s'ha de fer ara. Més en un moment de crisi com l'actual, tant necessitat d'inversions. I aquesta la paga Madrid.

Allà denunciava que el PP només pretén posar pals a les rodes per finalment criticar que l'obra no s'ha fet. Mentre que UM en fa seguidisme. A estones.

El DM recull literalment la meva frase de què només un terratrèmol podia aturar el tren-tram a Manacor, i tant de bo estigui en funcionament en aquesta mateixa legislatura.

Dit això, que era el motiu de la roda de premsa a Manacor: que no s'aturarà el procés de licitació del tren-tram; també vaig dir que no m'oposava a la realització de consultes populars, ara bé, si mai es produia, hauríem de conèixer a qui es demana (els artanencs volen arribar a Palma i no només a Manacor), quina és la pregunta, qui i com convoca, i després els resultats (molt important la participació); però, sobretot, precisava que mentre tot això es gesta, si és que va enlloc, el projecte ha de tirar endavant. Algun mità ho titulava: "El Bloc a favor de la consulta popular", la qual cosa pot transmetre, erròniament, que estam diposats a enredar més temps o fins i tot que esdevenim impulsors de la iniciativa. No és el que volia dir. Ja és clar que no tenc res contra les consultes populars, i així ho vaig dir certament, però també vaig dir que el referèndum tenia tot l'aspecte d'un bluf i una tàctica dilatòria; i sobretot advertia que mentre la Sra. Julve organitza la consulta, no es podia aturar el procediment (després, si fos el cas, ja veuríem els resultats -que guanyaríem-). És més, vaig apuntar que qualsevol retard podria fer perillar el finançament, un motiu de pes, un altre més, en favor de la immediatesa. Així mateix, vaig remarcar que UM estava trencant un pacte ferm, acordat dues vegades, en el sentit que la solució final seria la millor tècnicament i que confiava que retornaria a l'acord.

2.- El segon malentès surt d'aquest mateix blog, un diari destaca dues frases de l'article anterior que, llegides fora del context, sembla que diuen que el Bloc s'oposa (es "resisteix" deien informacions periodístiques d'aquests dies) a la reducció d'alts càrrecs. Si algú té la paciència de llegir el post, crec que se'n durà una idea més matisada. El que pretenc dir és que reduir càrrecs no és cap panacea i que, tal i com s'ha plantejat, gairebé com la principal mesura d'estalvi, transmet la feina política com a prescindible, inútil, contribuïnt així al descrèdit en el que estam immersos.

Bé, queda dit. Ho repetesc, no és fàcil fer-se entendre i no es sol perdre per una sola part. Què hi farem!

Categoria: General. Comentaris: (2). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

  1. 1. j.m.  |  18-09-2009 a les 19:19

    Esper que al final no la feim més grossa que el metro del PP. Em perdut el sentit comú i la noció de responsabilitat. El porblema és AUMASA i no el solucionam! sinó que afegim un tram que sabem que anirà buit! Realment hem perdut el cap.

  2. 2. marrai  |  23-09-2009 a les 11:02

    Anar buit? Els estudis de demanda parlen de 400.000/500.000 usuaris any. No molt enfora del que té la línia Manacor-Inca (600.000), també la trobes innecessària? Bé, no ho veim igual. De totes maneres, t'agraesc la franquesa que el debat és: tren sí/tren no, la resta són vuits i nous.
    La revisió de les concessions dels autocars s'intenta, però és plenament vigent i, com és sabut, no la pactar l'actual govern.

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.