Toni Alorda

PP-PSOE i finançament

tonialorda | 23 Juliol, 2008 08:22

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

En una reunió insòlita, ahir el PP va voler visitar la seu del PSM. En la conversa surt com a punt en el qual ens convendria coincidir tots, el finançament autonòmic (i el local). No entram a recordar què ha fet el PP quan ha pogut i el seu discurs antiautonomista (finezza hospitalària i cants al futur).

Al mateix temps, ahir mateix, Ana Mato diu en nom del PP, del de veres, el de Madrid, que, en temps de crisi, millor no tocar res de la fórmula de finançament.

Per paga, Solbes tampoc aclareix res, però apunta que el nou escenari haurà d'esperar a la possibilitat d'afegir recursos i no passa per redistribuir els actuals. Això sí el PSOE reconeix que Balears ha estat i és maltractada. Quin consol.

És per demés. Mentre els partits més votats de les Illes Balears siguin PP i PSOE i estiguin entregats a les consignes madrilenyes ho tenim ben cruu perquè l'Estat ens tengui en consideració.

Però bé, no afluixarem, juguem les cartes amb intel·ligència i fermesa: aquesta vegada ha de pagar la pena. Ens hi jugam molt (més i tot que millores en els serveis i la dignitat d'un tracte just).

Categoria: General. Comentaris: (3). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

 1. 1. Treballador  |  27-07-2008 a les 00:46

  Gràcies per no afluixar.

  Estic a l'empresa privada i si jo gestionàs una empresa pertanyent a un grup i aquesta empresa per jo gestionada, per localització o per producte fos deficitària, però tengues la garantia de que mai es tancaria perque sempre rebria subvenció de les altres empreses del grup que fossin rentables. Mai se m'ocorreria queixar-me perque si una empresa es productiva s'hi ha d'invertir, perque creixi i sigui més productiva encara, com més productiva sigui, més subvenció arribarà a les deficitàries.

  Per exemple Extremadura S.A. difícilment serà rentable per molta subvenció que rebi.

  Vist d'una altra manera, si ofegues a les empreses productives, les munys, sense reinversió, no podrà subvencionar la deficitària.

  En lloc de competir cap a fora, es competeix cap a dins el grup.

  Ara be, hem de demanar finançament, però la feina es a dues bandes. Tambñe s'ha de rendibilitzar al màxim el que ja hi ha. Ja no es pot evitar els forats Matas-Cabrer-Metro, però ara governant es poden millorar moltes coses.

  Per exemple, es pot fer qualque cosa amb la vengonya dels "assessors", incompatibilitat de càrrecs,... o ja està massa estés i acceptat per tot l'espectre polític?

 2. 2. marrai  |  01-08-2008 a les 17:40

  És cert que reivindicam finançament (autogovern en general) sense que el nostre exercici hagi estat gens exemplar. Un argument molt car al PSOE.
  És cert que la tranquil·litat d'estar gastant pòlvora de rei, ha suposat despeses absurdes, improvisacions greus i caríssimes, somnis de grandesa i, el pitjor de tot, una gamma àmplia de pràctiques corruptes i corruptel·les vàries, i que tot plegat s'ha de corregir.
  El cas que esmentes de la Metro-Goldwin-Matas n'és un bon exemple, entre mils...
  Tanmateix, aquest retret no afecta gens a la reclamació d'un tracte just de l'Estat i la denúncia del finançament colonial que patim que és, amb molta diferència, molt per damunt de les desviacions que aquí s'hagin pogut fer, l'explicació de les mancances en els nostres serveis públics i, a la llarga, en la competitivitat.
  El debat sobre el paper dels assessors i en generals dels alts càrrecs en la política institucional i en els partits, és de prou abast per dedicar-hi alguna reflexió en tornar de vacances...

 3. 3. Treballador  |  01-08-2008 a les 23:49

  Clarament, et don la raó, demanar la xifra justa i millorar l'eficiència sobre la gestió d'aquesta xifra no son excloents.

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.