Toni Alorda

PTM. Es Crever

tonialorda | 04 Juliol, 2008 13:43

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Ningú, absolutament ningú, justifica que un indret com Es Crever de Marratxí (amb la seva inexplicable forma poligonal -bé, inexplicable, no-) fos l'espai més indicat per traslladar edificabilitat de vorera de mar. Per què idò no l'esborram definitivament?

De fet, quan vaig qüestionar aquesta elecció just al principi de la tramitació (ja fa quatre anys), ni Bartomeu Vicens (aleshores conseller insular d'ordenació del territori) ho defensava: deia que la iniciativa era de l'ajuntament. Joan Francesc Canyelles (regidor del PSM a Marratxí) ho va demanar a la Sala: idò el Batle deia que ell no en sabia res, que tot s'havia cuinat en el Consell. Ningú hi dava suport, perquè era insuportable; ningú confessava els motius perquè eren inconfessables.

També vaig precisar llavor que l'espai que suposadament es protegia d'Alcúdia (a la cova de Sant Martí) ja era sòl rústic. Tots els tècnics que han passat pel judici del PTM ho han ratificat. Aleshores, per què li deim "reconversió" a un creixement net (32 hectàrees, 3.600 habitants) per fer el poble vint-i-escaig de Marratxí?

El darrer testimoni ha estat el del tècnic redactor del Pla i diu clarament que el seu equip no va proposar aquest espai (ni els hi va passar pel cap, ni a ells ni a cap urbanista amb sanes intencions): va ser una imposició "política". El PP diu que d'UM. UM diu que del PP (i apunten directament Jaume Matas i Jaume Font). En tot cas, sembla que l'únic partit que ara ha demanat que no es desaparegués aquesta previsió del Pla Territorial és UM: per què? 

Sigui com sigui, avui Es Crever segueix com a urbanitzable. La bona notícia és que les màquines no hi poden entrar. La dolenta és que només es garanteix en base a una fórmula dilatòria i inelegant (tot es deriva a redactar un reglament que el govern del Consell es compromet a no fer -¿?-). El repte és que ha d'estar esborrat abans d'acabar la legislatura. Cap altra solució és prou digna.

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderaciˇ per evitar, exclusivament, spam.