Toni Alorda

Una font al Parc Europa (dijous)

tonialorda | 01 Febrer, 2013 09:34

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Se m’acosten una colla d’amics del meu fill i me demanen si és ver que som “polític”. Per evitar-me embolics  (no és una activitat gaire ben vista), mir d’aclarir per què ho demanen: troben que fa falta una font al Parc Europa. Me diuen que després de córrer, o de fer fantasies amb  la bicicleta, ve de gust refrescar-se... i allà no hi ha una trista font.

Les don la raó i les faig sabre que és competència de l’ajuntament i que jo no hi som, però que sí, que com som “cosa” d’això de la “política”, em compromet que aquesta petició arribi a La Sala. També els anim a fer un escrit, o recollir firmes, i els oferesc  gestionar-los una entrevista amb la persona que se’n cuida, assegurant-los que els atendrà més bé que no es pensen. Però, saps que ho troben de gros! Anar a l’ajuntament... haver de parlar amb algú... escriure una petició...

No hi ha dubte que els regidors, tots els regidors, i, sobretot, naturalment, el batle i els que tenen responsabilitat de govern , reben moltes demandes, de tot color, l’administració municipal és la primera trinxera de la democràcia; i, tanmateix, també hi ha molta gent que sent les institucions molt enfora del seu dia a dia, que no va amb ells, que no senten que siguin allà per fer-los la vida més fàcil. S’estén la idea dels “polítics” com personatges fora de la realitat, que s’entretenen barallant-se entre ells, per no dir que són tots una guarda d’inútils i aprofitats; i, pocs, molt pocs ciutadans, senten que els “polítics” són bàsicament els seus servidors, les persones a les que han encarregat que se’n cuidin temporalment de la cosa pública, ni més ni pus. Ens cal encara molta més política de proximitat, molta pedagogia i pràctica democràtica.

Sobretot, Sr. Batle, vos faig arribar una petició ciutadana ben justa i justificada: posau, per favor, una font al Parc Europa. ..

...Si hi teniu un poc de gust, pot esdevenir  un punt de valor afegit en un Parc un punt destartalat. Si no pot ser, paciència, que sigui un simple brollador, una cosa senzilla i pràctica, antivandàlica, però que en surti aigua.

Satisfer aquesta demanda no serà el que ens ensorrarà en el dèficit, i tendreu la satisfacció, sense cap dubte d’entre les més grans que pot aportar la política, d’estar servint als més petits dels nostres ciutadans.

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderaciˇ per evitar, exclusivament, spam.