Toni Alorda

Salvem Sa RÓpita-Es Trenc

tonialorda | 10 Abril, 2012 16:19

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Dijous dematí està previst el Ple del Consell per aprovar la "correcció d'errors" que permeti les 1.170 places al Mirador de Es Trenc. Per sortir-hi a camí, la Plataforma Salvem Sa Ràpita convoca una cacerolada de 9.30 a 10.30. S'hi ha de ser. 

Per replegar arguments, puj un article publicat ahir a UH en la línia dels posts anteriors.

També he repassat els documents d'aquell moment i enlloc, enlloc, surt que les hectàrees de reconversió de Campos havien de ser 21, en canvi, es repeteix que seran 2 Ha. Som conscient que el tema és envitricollat, però, per als que vos interessa, i heu tengut la paciència d'anar entrant en el fons de la controvèrsia jurídica, vos servesc una rèplica als arguments del Consell:

En l'argument de la promotora (idèntic, clavat, al de l'ajuntament de Campos) es fa un sil·logisme curiós: 1.- Son Durí són terrenys urbanitzables. D'acord. 2.- La urbanització està afectada per la limitació de l'article 6 del PTM (per les DOT, vaja), és a dir, que ha de "consumir" hectàrees de creixement de les assignades pel Pla Territorial al  municipi de Campos. D'acord. 3.- Però el Pla no atorga tantes Ha. de creixement a Campos, amb la conseqüència que la urbanització de Son Durí II, no hi cab. D'acord.

Ergo.- és evident que el Consell s'ha equivocat, i en comptes de 2 Ha havia d'haver escrit 21. Uep, en aquest triple salt mortal no hi estic d'acord.

De fet, aquest supòsit, el de que hi hagi més sòl urbanitzable que no sòl de creixement permès, és exactament el que contempla l'article 6.4 del Pla Territorial i diu: "D'acord amb el que estableixen els articles 35 i 36 de la Llei 6/1999, de 3 d’abril, de les Directrius d’Ordenació Territorial de les Illes Balears i de Mesures Tributàries, en els casos en què el planejament general contengui previsions de creixement superiors al màxim possible assignat en aquesta norma, aquest s’haurà d'adaptar, mitjançant els canvis de classificació a sòl rústic necessaris, perquè les seves previsions de creixement quedin dins l'esmentat límit màxim possible."  Per mi queda prou clar: no s'ha d'adaptar el PTM al planejament, això és absurd, sinó al revés! Si sobren hectàrees urbanitzables, s'han de passar a sòl rústic.

L'article:

Salvem Es Trenc, again 

Una campanya a internet amb aquest lema duia replegades més de 15.000 signatures en tres dies (ara ja supera les 20.000, a http://actuable.es/peticiones/salvem-es-trenc ), gent d’arreu signa per deixar tranquils els arenals verjos de Mallorca. Vaja contrapromoció que ens ha regalat el Govern Bauzà-Delgado posant en escena el suport oficial, entusiasta, a una operació urbanística de més de 1.000 places amb camp de golf a l’arenal de Sa Ràpita, a dues passes de l’ANEI de Es Trenc. Pitjor encara, presentant-ho com a mostra del seu model (neodesenvolupisme, vaja); provocant la reacció immediata, i sana, molt sana, de l’ecologisme social i polític.

 La plataforma aprofita la popularitat de l’eslògan d’una mobilització de fa trenta anys, la que va aconseguir protegir Es Trenc. No hi ha temps que no torn. Repassant els arguments, els estalvio l’avorriment, constates el poc que hem avançat. És cert que la polèmica urbanització ja figura en el planejament dels 70, el que volia fer de Sa Ràpita-Es Trenc un S’Arenal II. Tot un argument. És cert que les NNSS vigents (91), les que recullen urbanitzables a Sa Ràpita per 20.000 habitants, contemplen Son Durí II amb 1.725 places. I, tanmateix, amb l’actual Pla Territorial, no es pot dur a terme.

 Perorava Delgado, en el seu to desafiant, que no modificarien cap norma per a la promotora. I, mentre ell ens acusava d’hipòcrites als contraris (una altra crítica habitual del repertori), el PP del Consell ja estava tramitant la modificació del Pla Territorial a la carta...

 Per casar una incongruència (una hipocresia) tan flagrant, volen fer creure que és el PTM el que està equivocat. Saps que ho són de vius!: tractant-ho com una simple "correcció d'errors", s’eviten l’enfit de la participació ciutadana o avaluacions ambientals. Al cap i a la fi, només volen afegir un 1, no res: on diu que el Pla assigna a Campos 2 hectàrees de creixement per reconversions, pretenen que havia de dir 21 (per què no 2000?). Delirant. Però no és cap error, com a mínim el BLOC sabia bé que votava 2 i no 22.

 I, a més, de quina reconversió parlen? O tornaran dir reconversió a creixements nets, sense esponjaments ni dotacions? Una reconversió a Sa Ràpita hauria d’afrontar l’excés de sòl residencial i la gran afluència, basta passejar-s’hi per comprovar-ho. És plantejable baratar sòl residencial per algun petit hotel, però l’aposta pel creixement del PP és aberrant. En tot cas, nada, nada, nada de esto fue un error.

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderaciˇ per evitar, exclusivament, spam.