Toni Alorda

Les factures i la gestiˇ del PP (el cas d'Inca)

tonialorda | 09 Abril, 2012 15:10

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Una de les imatges força que intenta transmetre el PP és la de bons gestors, en contraposició a la caricatura d'una esquerra mans foradades. Se'ls ha de reconèixer la gosadia essent els successors (i, a estones, bravejant-ne) del govern de Jaume Matas. Per si no fos suficient aquest passat, l'exigència de transmetre al Ministeri el llistat de factures impagades, ha aixecat el vel d'un secret que sabia tothom que volgués: la situació dels impagats dels govern autonòmics i municipals del PP.

I això que prometien pagar a 20 dies... que n'hi ha de promeses electorals volatitzades...

A Mallorca, la cosa té la seva gràcia perquè els dirigents locals del PP, responsables dels impagaments, són primeres figures, començant pels més de 10 milions d'euros de factures impagades que té l'ajuntament del President i ex-Batle (Marratxí), això sí, un poquet menys que Calvià (Delgado); i certament la meitat de Llucmajor, 21 milions, fa feredat, un récord que ha permès a la regidora d'hisenda ascendir a consellera (també d'hisenda) del Consell de Mallorca; mentre la que fou regidora d'hisenda d'Inca, Maria Salom, és la presidenta insular, mentre Inca deu uns 5 milions d'euros (i Pere Roger, President del Parlament)

Si seguim la lògica de Bauzà, tots aquests governants municipals, començant per ell mateix, són uns ineptes que han viscut dins una "festa" irresponsable. I, certament, hi tenen alguna responsabilitat, uns més que els altres, tot i que, al meu parer, la cosa és més complexa. Per denunciar el doble discurs, vaig publicar un article al Dijous sobre el cas d'Inca, el vos deix

4,7 milions en factures impagades

L'ajuntament d'Inca ha enviat a Madrid una relació de factures que té pendents de pagar, pugen 4,7 milions d'euros. Són doblers. Molts de doblers per estar parlant de feines que l’ajuntament reconeix que s’han fet però que no pot pagar. És una cinquena part de tot el pressupost de 2012. Si hi llevau les nòmines, el percentatge sobre el conjunt del que gasta l’ajuntament és enorme.

És ben necessari que aquests proveïdors cobrin, però no se’ns escapa que Madrid no ens fa cap regal, senzillament serà un préstec més, un de ben justificat, però un més. I, enguany, l'ajuntament d'Inca ja ha de pagar més de 3 milions d'euros en despeses financeres. També són molts de doblers.

Només fa un any que Rafel Torres es comprometia solemnement a no pujar els tributs i ens feia moltes promeses. El PP illenc també prometia de tot, a balquena, com ara, pagar a vint dies...

Si seguim el discurs que repeteix matxaconament el PP, haurem de concloure que tot plegat és el resultat d’una pèssima gestió, d’una festa de tots aquests anys del PP al govern municipal, de no haver mirat prim i no haver pres mesures, de fer despeses innecessàries, d’inversions amb sobrecostos milionaris i amb errors de concepció notables (Plaça Mallorca, piscina coberta o Mercat Cobert, per nomenar-ne alguns).

I, tanmateix, no som capaç d'analitzar la situació amb el populisme xorra que ho fa José Ramon Bauzà, ben segur que una part gens menyspreable de la situació de les finances inqueres respon a la gestió dels governs populars; però també hi té molt a veure la crisi, i la manera com l’afronta la dreta europea (Espanya inclosa), com hi té a veure l’espoliació fiscal que patim a les Illes Balears o el mal finançament municipal.

Per això, sense salvar de la seva responsabilitat al govern municipal, li retrec més la deshonestedat en la informació, en les promeses, i el sectarisme populista en l’anàlisi. El PP d’Inca s’havia temut perfectament que les despeses financeres s’han multiplicat per 5 en 5 anys. I ho sabia el dia de les eleccions.

Convendrà que tothom s'impliqui més en tot plegat. Vetllar pels doblers. Perquè, quants d'inquers saben, per exemple, quin pressupost maneja l'ajuntament?

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderaciˇ per evitar, exclusivament, spam.