Toni Alorda

Salvem Portocolom

tonialorda | 01 Abril, 2012 18:22

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Ahir era a Portocolom. Una de les estacions del via crucis de neodesenvolupament que ens proposa el PP: Mai estan assaciats. Una notícia positiva: hi ha una Mallorca que reacciona i no consentirà en silenci les destrosses. De moment, hem aconseguit que no facin malbé Es Riuetó.

Dimecres vaig defensar al Parlament una iniciativa perquè el Govern desistís d'afegir amarraments i fondejos, com defensa el Bloc per Felanitx i, en certa mesura, havia aprovat per unanimitat l'ajuntament l'agost passat. L'acord municipal demanava un pla per al Port que "inclogui solucions per disminuir (disminuir, deien) l'impacte ambiental, millorar la qualitat de l'aigua marina i de bany"; com també s'hi demanava que no es permetés l'abús de barques de cada estiu. A la nostra proposta hi afegíem aprofitar els ingressos que genera el port (ingressos importants, 1,5 milions entre 2004 i 2010) per millorar les infraestructures i la qualitat de l'aigua, la que hauria de ser potable (i no ho és), i la de bany. I al·legàvem l'èxit de la primera manifestació de fa uns mesos.

El PP hi va votar en contra. Les manifestacions, ja ho sabeu, no els fan ni fred ni calor; ells, a lo seu. Ens van acusar d'alarmistes, d'anar contra el progrés... El Batle va arribar a dir pels diaris que qui es negava a més amarraments a Portocolom és que no volia turistes per Felanitx. El PP de sempre, vaja, en estat pur, el d'abans de totes les polèmiques mediambientals que hem viscut, aquí i arreu del món.

Al Parlament, el "no" el va defensar Carlos Veramendi. Ahir me'n parlaren den "Carlitos", de com jugava en un Portocolom idíl·lic de fa anys, un Portocolom que tant estimava el seu padrí. Perquè si Portocolom és avui una joia natural, un patrimoni paisatgístic i patrimonial de primer nivell, més ho era el Portocolom d'aquell temps, perquè ja ha patit moltes sotragades. Els darrers 10 anys els amarraments han crescut un 40%, la població un 20% (gràcies Jaume Adrover per les dades), fa 40 anys Portocolom tenia una quarta part dels amarraments actuals. Amb l'ampliació arribarà al miler de barques, i cada vegada més grans, amb reserves per barques de més de 15 metres. Però molt millor que jo vos ho pot dir Miquela Bennàssar, vos deix un link a les seves paraules i a unes fotos de Pere Polo del bloc d'Antoni Roig (on, a més, hi podeu trobar més informació).

Quina diferència entre els sentiments de Madò Miquela i la indiferència del portaveu del PP. Què hem fet els mallorquins per tenir uns dirigents que no s'emocionen amb el nostre paisatge, que ens canvien els topònims, que reneguen i menyspreen la nostra llengua, que senten urticària quan a aquesta terra nostra li deim país?

Com diria Llonovoy, què t'estimes més: un país que t'hi cagues o un país ple de cagades?

http://riueto.blogspot.com/

 

 

 

Categoria: General. Comentaris: (1). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

  1. 1. peptorro  |  02-04-2012 a les 09:49

    I ara i podem afegir Es Trenc, i se cosa no va de bromes.

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.