Toni Alorda

BauzÓ i el conveni ferroviari

tonialorda | 27 Setembre, 2011 10:33

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Amb l'Estat hem signat dos grans convenis amb infrastructures: el de carreteres i el de transport ferroviari. De tots dos, Madrid ha acabat escaquejant-se sense complir. Si un les consulta en el BOE se'n temerà de fins a quin punt són semblants, en format i contingut.

Però, és curiós, el PP les veu molt diferents. Del de carreteres, tot i els incompliments sistemàtics per part del Govern de les Illes Balears, amb contractacions que canviaven damunt davall allò previst en el conveni, en defensen el seu caràcter obligatori, una defensa que ha arribat als tribunals. L'anterior Govern va mantenir el plet i fa pocs mesos que el Tribunal Suprem ha sentenciat que el Govern de l'Estat no podia deslligar-se unilateralment del conveni.

Avui mateix, ara, al Parlament, el President Bauzà ha dit (contestant a Biel Barceló) que el conveni ferroviari és només una declaració d'intencions. Curiós perquè diu que es faran uns projectes amb quatre anys, uns projectes que figuren quantificats en un annex, amb un total de 443 milions d'euros, això és una declaració d'intencions? I, ara, que tenim el precedent de la sentència del tribunal Suprem?

Bé, més que curiós, resulta irresponsable, perquè havent gastat de bona fe molts de milions confiant en què el govern d'un estat europeu compliria els seus compromisos, que el propi President interpreti (es conformi) que les obligacions del Govern de l'Estat són pura declaració d'intencions és d'una enorme irresponsabilitat, amb eventuals conseqüències en centenars de milions d'euros.

Irresponsablitat... o servilisme, per no molestar a un possible nou President de Govern... 

En tot cas, el que queda meridianament clara és la diferència entre com reivindica el PP els doblers per a les autopistes (ara té prioritat absoluta el segon cinturó, amb la que cau!) que per als trens, tot i tenir obres començades i aturades entre Manacor i Artà.

 

 

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderaciˇ per evitar, exclusivament, spam.