Toni Alorda

I ara soterrarem el tren a Inca (o no?). Article dijous

tonialorda | 31 Agost, 2011 10:20

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Una de les reivindicacions institucionals més lluitades pel nostre ajuntament ha estat el projecte de soterrar la línia del tren. Moltíssimes signatures de particulars i entitats, i pancartes arreu, fins i tot ocupant la presidència de la balconada municipal.

Davant el seu enorme cost (de realització i de manteniment), i perquè no hi havia cap estudi preparat, el Govern va prioritzar la línia a Artà (Cala Rajada), la d’Alcúdia (finalment descartada per l’oposició municipal), i la necessària electrificació de tota la línia, finalitzada. Ara bé, Gabriel Vicens apuntava que, just després, s’havien d’avaluar els soterraments plantejats, reconeixent sempre el seu interès (sense amagar-ne la dificultat).

Ah, però el PP no s’hi avenia. Ho volia tot alhora. Ja els hi podies dir que no n’hi havia pus, ells insistien que s’havia d’afrontar d’immediat... i així s’hi comprometeren en campanya electoral. Au idò. Ja hi som. Vull pensar que hi fan feina i que el soterrament serà una realitat aquesta legislatura. Serà positiu. Seria ben trist que fos justament ara, l’endemà de les eleccions, que ens sortissen amb problemes.

I, tanmateix, convendrem que els primers moviments del nou Govern respecte del tren resulten inquietants. No només han aturat l’execució del conveni ferroviari signat amb l’Estat (amb un motiu de pes: l’Estat no paga), deixant a mitges la línia fins Artà; sinó que pareix que el donen per perdut... Però, com? Un conveni signat i publicat? ¿No lluitaran, no ja pel seu compliment escrupulós, sinó per la seva ampliació a fi que inclogui el soterrament de la línia al seu pas per Inca?

Al revés, els nous responsables del tren insinuen dubtes sobre les virtuts del transport ferroviari. El nou Conseller, quan li demanen com és que atura els projectes, en fa befa i contesta que a ell també li agradaria anar en helicòpter. En helicòpter, diu. Idò.

Mentrestant, el Ministre Blanco afirma que gastarà, enguany, 6.000 milions d’euros en l’AVE de Galícia (tot bravejant que ja n’hi duu gastats 4.400 d’ençà que és ministre). L’AVE d’Extremadura arranca: 3.800 milions...

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderaciˇ per evitar, exclusivament, spam.