Toni Alorda

No m'agrada una coaliciˇ amb CxI

tonialorda | 17 Juliol, 2011 08:28

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Duc un parell d’anys per mig del trull polític i no m’arrib a avesar quan surten unes declaracions que giren el que he volgut expressar. Avui ni més ni pus que en portada, al dB.

Ahir horabaixa, em va telefonar una periodista per demanar-me què en pensava el PSM de l’oferta de coalició que havia llançat CxI al PSM i la Lliga.

D’entrada, per una elemental prudència, li vaig apuntar que no en teníem cap coneixement, per això semblava més un bluf de cara als mitjans que una oferta seriosa, i que, en tot cas, els òrgans del partit no l’havien tractada en absolut ni els havia passat pel cap i, per tant, parlaria a títol personal.

Dit això, li vaig dir que estava pràcticament descartat (només no li vaig dir “absolutament” descartat –que és el que reflectiria millor el que pensa el PSM- perquè ni ho havíem tractat, però així li ho vaig intentar donar a entendre,  sense gaire èxit). Aquesta afirmació és respectada en el titular on queda clar que no ens plantejam anar amb CxI, però la meva frase, sobre no haver-ho tractat, em traeix (va ser un error meu, ara ho veig) i transmet que en podríem parlar. La veritat és que no crec que ningú en la direcció del PSM desitgi un acord amb CxI i Lliga (jo, certament, no).

Però on realment hi ha un gir inesperat és sobre com s’expressa el meu parer i els motius d’un no: diu el diari que la proposta “m’agrada” (en un subtitular de portada) i sembla que la descart pels mals resultats de 2008, fins i tot diu que la trob “progressista”. Ben al contrari, el que vaig dir és que descartàvem una coalició amb CxI i Lliga perquè volíem presentar una proposta inequívocament progressista, d’esquerres, un model alternatiu als de PP i PSOE que implanten els dictats neoliberals i que això no passava per un acord amb CxI i la Lliga. I, per això, si ho he d'expressar així, amb un sí o un no, idò no, no m'agrada la proposta. 

El que sí vaig dir és que m’agradava la idea de sumar els que volíem una veu no dependent a Madrid (potser d'aquí la confusió?), però que no compensava la necessitat imperiosa de transmetre solucions progressistes. De cap manera vaig qualificar una coalició amb CxI i la Lliga com a una opció progressista. Això sí, vaig agrair l’oferta de Melià, per pura cortesia; i vaig afegir que comprenia la suma CxI-Lliga, tot i que no la veia clara vist com havia anat l'oferta a les autonòmiques (a aquests resultats em vaig referir no als de 2008). I vaig apuntar, amb menys modèstia, que també l’entenia com un reconeixement de què era la coalició PSM-IV-ExM la que podia obtenir representació. I talment ho vaig dir, insistint en què apostàvem per PSM-IV-ExM. Precisament vaig penjar ben tranquil per estar convençut d'haver simplificat tota la conversa amb aquesta conclusió.

No pretenc dar culpes a ningú, crec sincerament haver estat mal traslladat, però també, en part, puc haver-me explicat malament. En tot cas, el que sí he entès d’aquests anys és que l’in-put ja està enviat i ja en pots fer de voltes. Això no obstant, trobava necessari explicar aquí el meu parer, de manera inequívoca, que consona amb el que he anat defensant tots aquests mesos, així com demanar disculpes per la part que em toca sobre com ha transcendit.

  

Categoria: General. Comentaris: (2). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

  1. 1. catalina  |  17-07-2011 a les 19:35

    Sou de la poca gent honesta que es compromet amb partits. Per favor, no posseu la pÓtria per davant de la netetat.
    Pot ser no vos toqui gaire sovint governar, per˛ que no sigui de la ma de xarxes clientelars i corruptes

  2. 2. catalÓ de Mallorca  |  08-08-2011 a les 09:14

    id˛ lo poc que les toca governar, ho fan amb corruptes i amb espanyols.
    De nacionalistes res de res, regionalistes i fluixets.

Publica el teu comentari. Faig servir la moderaciˇ per evitar, exclusivament, spam.