Toni Alorda

PSM-IV reivindicam l'accés públic al Cap des Pinar

tonialorda | 14 Juliol, 2011 16:39

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com


Avui, ens hem presentat al Cap des Pinar, a la península de La Victòria d'Alcúdia, per reclamar l’accés públic, el que garantia la signatura immediata d'un conveni de col·laboració entre el Govern de l’Estat, el Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament d’Alcúdia.

El conveni s'havia d'haver tancat dins l'anterior legislatura, però ha tornat arribar l'estiu i l'Estat encara té prohibit l'accés als ciutadans, tot i que el Ministeri de Defensa ja hagi reconegut la compatibilitat entre l’ús civil públic i l’ús militar. Ara, que sonen campanes d'eleccions generals, urgeix deixar el tema resolt.

En el darrer esborrany de conveni es regulava l’accés a la platja central, el far i el mirador, així com l’àrea d’aparcament. Es precisava un nombre màxim de 50 visitants diaris (65 per a grups escolars), 1 autocar i 10 turismes o 15 turismes. Horari de 9 a 21 hores en l’estiu i de 9 a 19 hores la resta de l’any. Les autoritzacions s’atorgarien per rigorós ordre cronològic de sol·licitud, tret les que tenguin un interès educatiu o ambiental. El Govern es comprometia al manteniment de les zones d’accés autoritzat, a la gestió ambiental i de prevenció d’incendis, mentre l’Ajuntament assumia la neteja ordinària i el manteniment de les zones d’ús civil.

Trob que algunes restriccions són innecessàries i, sobretot, que la mecànica d'autorització burocràtica serà una murga, però no hi ha dubte que l'acord seria digne de celebració i un avanç destacable després de tants d’anys d'accés interdit als ciutadans.

En tot cas, afortunadament, ja queda enfora aquell intent de privatització de l’ús de l’espai que representava destinar-lo a una residència d’alts càrrecs, tal i com havia proposat l’Ajuntament d’Alcúdia (PP, PSOE i UM) i que va desbaratar una llei de protecció impulsada des del PSM-EN.

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderació per evitar, exclusivament, spam.