Toni Alorda

Cinema a Inca

tonialorda | 30 Juny, 2011 19:58

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Un dels compromisos que ha sorgit en campanya electoral és la d’obrir uns cinemes a Inca. Bona notícia. Durant els mandats del PP, Inca ha quedat sense cinemes, i això que el Teatre Principal és municipal. Caldrà estar-hi damunt, que no acabi com tantes promeses caigudes del cel que, en tocar terra, només fan bassiots.

El PP aposta per uns cinemes al polígon industrial (n’hem de seguir dient polígon industrial si hi ha cinemes?), així que , el dijous anterior a les eleccions (un dia tan innocent com un 28 de desembre),  el sr. Batle, seguint una tàctica de campanya de confondre arterament les actuacions del govern municipal amb les de partit, va celebrar una roda de premsa amb un conegut promotor de sales de cinema per anunciar el seu propòsit (de d’empresari) de fer realitat el projecte. De fet, l’aportació municipal es limita a permetre l’ús urbanístic... com va modificar d’ús cultural a residencial la illeta del Novedades, amb el resultat conegut de baratar el cinema per blocs de pisos.

Antoni Rodríguez, candidat per PSM-iniciativaverds, havia presentat dies abans una alternativa més potent i atractiva: uns cinemes darrere el Quarter General Luque,

en el solar desaprofitat entre el quarter i el cementeri. Uns multicinemes més integrats en el poble, que conviden a anar-hi a peu. Ho trob un gran encert; a més, aportaria centralitat a l’oferta que ha de reunir el quarter, cridat a esdevenir  un espai d’efervescència cívica, cultural i lúdica. Un revulsiu per a tota la zona.

El projecte té festejadors que el troben una inversió interessant i és plenament factible.  D’entrada, el solar és urbà i es pot construir demà mateix (no ha d’esperar l’eventual urbanització d’un polígon que, sigui dit de passada, s’està fent eterna). Els terrenys són municipals, avui pràcticament tudats, i en podríem treure un profit, social i econòmic; l’ajuntament s’hi pot implicar (en el nivell que trobi) i, en tot cas, controlar i liderar l’operació.

Els resultats electorals donen molt de poder al PP, molt. A canvi, el deixen sense excuses.

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari. Faig servir la moderaciˇ per evitar, exclusivament, spam.