Toni Alorda

La intransigŔncia de Biel Company

tonialorda | 29 Juny, 2011 14:35

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Biel Company, el nou conseller d'agricultura i medi ambient i territori, s'ha sumat a JR Bauzà al·legant la "seguretat jurídica" com a argument antiproteccionista. En una entrevista a Onamallorca, una entrevista molt útil per copsar el personatge, se li demanava pel futur de Son Bosc, l'espai annex al Parc de S'Albufera que es vol convertir en un camp de golf.

Company evita contestar directament, però carrega amb tots els tòpics i prejudicis contra l'ecologisme polític: el que no es pot consentir, ve a dir, és que la "intransigència" d'uns, els-que-no-deixarien-fer-res, perjudiqui promocions privades, i dóna a entendre que, en aquest cas, s'han transgredit uns límits inacceptables per haver preservat una zona pels seus valors ambientals (se'l veu un home modern). La periodista li recorda que hi ha informes tècnics que avalen la protecció, però aquestes minúcies no fan recular homes com Biel Company, ell afirma que es pressiona als tècnics i fins dóna a entendre que els funcionaris i experts territorials i mediambientals moltes vegades només cerquen "emprenyar" (tota l'entrevista està farcida de termes encantadorament populars d'aquest estil, com quan diu que a determinats polítics els hi haurien d'"arriar una "puntada de peu en el pandero").

En definitiva, els intransigents, la gent que només vol emprenyar, són aquells que fan normes per preservar valors (ara parlam d'ambientals, supòs que hi podríem afegir els patrimonials o paisatgístics o d'altres en el mateix paquet); però no els que canvien normes proteccionistes per poder urbanitzar, els que sacrifiquen interessos generals a d'altres de particulars (en principi, també legítims)... Perquè, què en pensa Biel Company de fer una llei específica l'únic objectiu de la qual és poder urbanitzar uns terrenys protegits? Afecta o no afecta la seguretat jurídica? Perquè això és talment el que va fer la infame (i fins ara afortunadament inútil) llei PP-UM sobre Son Bosc. I tants i tants d'exemples de lleis mesura del PP per permetre promocions puntuals allà on estaven generalment prohibides (en moltes ocasions per normativa que ells mateixos havien aprovat -i n'havien bravejat-). `

Company abomina dels governs que canvien normes tan bon punt entren per canviar les dels altres... Ho farà ell? Respectarà la normativa que avui dóna una seguretat jurídica? O de quina seguretat jurídica ens parlen?

Per acabar-ho d'adobar, Biel Company, suposadament per justificar la intangibilitat del camp de golf de Son Bosc (que era el que se li demanava), pontifica que s'ha de respectar el Pla Territorial de Mallorca perquè s'havia aprovat amb un amplíssim consens social i polític... Però, què diu? Grandíssim consens una majoria de PP-UM contra tots els altres? Diu consens per la notable resposta social al carrer o ho diu perquè les estrelles del Pla, les tristament cèlebres ART, varen ser objecte d'investigació penal i finalment eliminades? En tot cas, el PTM no té res a veure amb Son Bosc, en tot cas, hauria de parlar de les DOT, la llei de directrius d'ordenació del territori que prohibien camps de golf a menys de 500 metres de l'Albufera...

L'entrevista (el menyspreu per als que no pensen com ell) dóna per més. Company distingeix entre els polítics que "se'n foten" del que vol la gent i... anava a dir els altres, però crec que bàsicament és ell el que sí se'n preocupa; ell, que, naturalment, no és intransigent, i, per tant, com a persona tolerant i oberta diu directament que aquesta intransigència "s'ha d'erradicar". Erradicar.

Si voleu consultar l'entrevista: http://melisucre.cat/?p=512

Categoria: General. Comentaris: (1). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

  1. 1. Aina  |  08-07-2011 a les 16:49

    ExcelĚlent article senyor Alorda! Molts d'Ónims i coratge, que amb gent com el senyor Company en farÓ bona falta.

Publica el teu comentari. Faig servir la moderaciˇ per evitar, exclusivament, spam.