Toni Alorda

Beques de menjador i el vergonyˇs infantilisme de la Conselleria d'Educaciˇ

tonialorda | 17 Novembre, 2013 14:05

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

“Aquesta Conselleria no té previst convocar beques de menjador per al curs 2013/14”. Aquesta és la resposta oficial, literal, penjada a la pàgina web del Parlament de les Illes Balears, a una pregunta senzilla i clara formulada per un diputat (un representant del poble, vaja), jo mateix, que deia: “Per quan té previst la Conselleria convocar les beques de menjador del curs 2013/14 i per quina quantia?”

Quan la resposta, inequívoca, ha transcendit als mitjans de comunicació, la Conselleria ha declarat que sí que farà convocatòria... i no és que rectifiqui, no, que la resposta que me daren és correcta... perquè no es tracta de “beques” sinó de “ajudes” de menjador.

Fan empegueir.

Tenim un problema social amb la nutrició dels nostres infants, els menjadors escolars hi haurien de jugar un paper clau, garantint dues o tres menjades al dia als escolars en unes condicions de normalitat no estigmatitzades per les coes als menjadors socials, el Govern fa just el contrari i ara la Conselleria ens diu que s'ha volgut fer la graciosa?

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (1). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Premi per al CEIP Miquel Duran. Art i educaciˇ (article Dijous)

tonialorda | 02 Novembre, 2013 16:25

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

L'escola Miquel Duran i Saurina ha rebut el premi estatal Acció Magistral 2013, un premi prestigiós per a projectes innovadors en valors. A més de merescut, no podia ser més oportú.

El projecte FusióArt reivindica el paper de l'art, de la creativitat, en l'educació. En l'educació de tots i cada un, perquè l'art no és per a les elits, l'art és una experiència a l'abast de tothom, enriquidora i humanitzadora. FusióArt és una convidada a alliberar-se creant, perquè l'art no es limita al gaudi d'espectador dels millors talents, que també, sinó que ens permet ser protagonistes.

L'enhorabona a Jenny Loren, responsable d'aquest projecte que acosta l'art als menuts i els fa més expressius i desimbolts, amb més recursos per evitar o afrontar conflictes. 'L'educació -diu- ha d'ajudar les persones a comprendre el món que els envolta i a desenvolupar un sentiment d'identitat, una idea sobre el seu lloc al món” (el Miquel Duran és un centre “enllaçat”). Enhorabona també a l'equip directiu que tant anima aquesta mena d'iniciatives, en especial la magnífica cap d'estudis i el seu director.

Dic que el premi és oportú perquè, tot i que el Ministeri d'Educació hi participa (i la nostra Conselleria n'és col·laboradora), els seus atacs contra el paper de l'art en l'educació (i el paper de l'educació a la societat) són duríssims. La llei Wert menysprea les arts: assignatures optatives “no prioritàries”. En aquest context, l'existència i el reconeixement a FusióArt són un petit miracle, un miracle possible perquè encara hi ha art i màgia en aquest món envilit per la panmercantilització.

Per això, aquest escrit no és tant d'enhorabones com per dar les gràcies.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent