Toni Alorda

Sobre la incompatibilitat de l'innombrable

tonialorda | 11 Abril, 2013 19:54

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Les 3.500 visites al vídeo sobre la censura al #parlamentib en parlar del President  (http://www.youtube.com/watch?v=hvq2gCaDIPU&feature=youtu.be)  animen a seguir-ne parlant. El servilisme de la Presidenta ha tengut l'efecte de tornar els focos sobre la qüestió de la incompatibilitat de Bauzá i trob que ho paga insistir en dos aspectes, als quals el Govern no va dar cap resposta ni una:

 1.- La incompatibilitat per contractar amb l’administració dels alts càrrecs i les societats en les que participen és un leit motiv de tota les lleis d’incompatibilitat i contractació. En els ajuntaments (art. 178 LOREG), no poden ser regidors (no és que s’hagin d’abstenir, és que són incompatibles) els qui contracten amb l’ajuntament. Si un regidor té un estanc, el seu ajuntament no li pot comprar ni els clips.

 I si això passa en qualsevol ajuntament, una empresa del President de les Illes Balears pot facturar més d’un milió d’euros cada any a una entitat depenent del Govern que presideix, com és l’ibsalut? Ho fa, però la resposta és no. La llei bàsica de contractació pública (art. 60) regula la prohibició de contractar i preveu aquest supòsit, com la nostra llei d’incompatibilitats del 96 (pràcticament idèntica a la de l’Estat, ara de 2006).

 Resumint: no poden contractar amb l’administració ni rebre’n subvencions aquelles empreses on més del 10% de la propietat de les quals és d’un càrrec públic, la seva parella o els seus fills (per si o per persona interposada).

2.- El paral·lelisme entre el cas d’Aina Salom i la farmàcia de l’innombrable:Diu José Ramon Bauzá que el seu cas no s’assembla al de la consellera Salom. I no és que s’assemblin, és que són dues gotes d’aigua!

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Avui m'han censurat al #parlamentib

tonialorda | 09 Abril, 2013 18:04

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Interpel·làvem al Govern sobre la política d'incompatibilitats. Naturalment, el tema estrella era la gestió del govern de l'afer de la incompatibilitat del President. Idò bé, la Presidenta del Parlament m'ha cridat a l'ordre vàries vegades, desbaratant la dinàmica de la intervenció, cada vegada que deia "Bauzá", "Bauser" o "farmàcia": No es podia parlar del cas del President!

El tema és gravíssim, i no reparar-ho demostraria que la nostra percepció democràtica s'està deteriorant greument a cops d'escàndols i mala praxi. Vos deix la intervenció que tenia prevista perquè en pogueu valorar el contingut i els motius per una censura. La intervenció no ha pogut anar ben bé així, tot i que, a base d'insistir, la Presidenta tampoc ha gosat  llevar-me la paraula, però sí que m'ha escursat la intervenció (no ha dat temps per a tot el final, tot i que he mirat de recuperar arguments en la rèplica). Jo no podia renunciar de cap manera a parlar de Bauzá, així que, talment li he dit en la primera interrupció: "Sra Presidenta, Vos feis lo que hagueu de fer, que jo faré la intervenció que trob que em correspon fer":

“La política me fa oi”. És el titular d’una entrevista al Sr. Company, poques setmanes abans de venir a seure aquí, a primera fila. Potser a ell li ha espassat, però el fàstic per la política, s’ha escampat com mai arreu de la societat. Vessa.

Necessitam un gir profund, amb decisions i gestos potents, no retòrics, ni amb lideratges tocats.

Una de les causes d’aquest fàstic generalitzat, és la insuficient transparència en l’activitat econòmica dels càrrecs públics, seria molt interessant aclarir com el Sr. Bàrcenas ha arreplegat 38 milions d’euros, però, aquí, parlarem sobretot del cas Bauzá, dels embulls del President, i de la reacció corporativa del PP. Una qüestió que condiciona la credibilitat de qui lidera el govern i el país.

Comencem per clarificar conceptes: Què és per al Govern una dedicació absoluta? I què és una activitat econòmica?

Perquè diu la nostra llei d’incompatibilitats que els membres del govern exerciran les seves funcions en règim de dedicació absoluta i exclusiva. És més, un principi de la llei és el principi d’incompatibilitat absoluta: Ser membre del govern  no és compatible amb cap activitat professional o mercantil.

Gosa mantenir el Govern que els administradors d’una empresa no tenen activitat mercantil? Què és, idò, un administrador? ® Per què creuen que figuren en el Registre Mer-can-til? Això dóna una pista, o no?

...I vostès saben perquè ho deman.

Fa un any (®sí, ja fa un any), el periodista Matías Vallés publicava un llistat de negocis on el Sr. Bauzá figurava com a administrador.

 

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent