Toni Alorda

Menjadors, adoctrinament i concerts de l'Opus Dei

tonialorda | 22 Marš, 2013 17:45

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Ahir, a la comissió d’educació del #parlamentib tractàrem una proposta de @MÉSperMallorca per normalitzar el pagament de les beques dels menjadors escolars. Sense gaire èxit.

L’impagament de les subvencions per part de la Conselleria està duent al límit aquest servei que ja ha perdut molts d’usuaris, per diversos motius, i n’hi ha més de dos en perill d’extinció.

Després de comentar la funció social dels menjadors, com eina social en la igualtat d’oportunitats i la conciliació laboral i familiar, vàrem insistir en el paper de recurs social per als nins amb més dificultats que no hi ha dubte que duu a terme (i els darrers temps més que mai) i en un entorn normalitzat, sense haver de fer anar al nin a un menjador social.

Parlàvem de situacions socials molt sensibles, de nins... Idò, quina va ser la resposta del PP? La de sempre. Cap modulació en deferència als afectats. La salmòdia de si la culpa és seva, de si trobaren factures, que si mans foradades, etc. Com si això servís de res als nins que han hagut de deixar d'anar al menjador... Per cert, el PP insisteix que el 2010 i 2011, tot i que teníem la despesa educativa més baixa de tot l’Estat en relació al nostre PIB, gastàvem massa: posa d’exemple algunes anècdotes d’alguns milers d’euros, i baixen la despesa en educació en més de 100 milions d’euros per any! Són paraules majors.

Però tornem als menjadors. Demanàvem nosaltres que es pagués d’immediat la subvenció dels menjadors del curs 2010/2011. Sí, la de 2010-2011. El PP criticava durament que el maig de 2011 no estés pagat tot, i, en canvi, justificava que la nova administració encara no ho hagués pagat...

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Francesca Vives i el Teatre Principal (article Dijous)

tonialorda | 15 Marš, 2013 10:51

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Hi ha misèries de la política que justifiquen la nefasta opinió que en tenen els ciutadans. I és ben trist. Ho és sempre, però més en moments tan difícils, quan és obligat que les persones elegides per gestionar la cosa pública adoptin una altra actitud.

El PP local, que fa vint anys que governa Inca, que ha prioritzat un fotimer d’obres per davant de la rehabilitació del Teatre Principal, s’entretén ara en una polèmica borda: diuen que “no troben” una subvenció que havia gestionat Francesca Vives (PSM) quan era membre del Govern (donant a entendre que era pura entelèquia, fum, com les òperes de Matas).

Aigua a la mar no trobarien, perquè els doblers hi eren... i hi són. Si no ho saben, malament rai; si ho saben, com me pens, tota la polèmica, el to, les intencions, diuen molt dels que la promouen.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent