Toni Alorda

No li faceu mal, Ús Cabrera (UH)

tonialorda | 28 Gener, 2013 11:02

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Enguany fa 25 anys que el Parlament de les Illes Balears va aprovar la proposició de llei per declarar Parc Nacional l’arxipèlag de Cabrera, un dels dies més profitosos de la nostra peripècia parlamentària. El meu reconeixement als impulsors, polítics i socials, no va ser fàcil.

 Avui, el PP, desoint el prec de Tomeu Penya, la sotmet a un setge que “posa en perill l’eficàcia de la declaració d’espai protegit” (en paraules de Xavier Pastor). Un temps la festejaven amb despeses sumptuàries com el Centre d’Interpretació de la Colònia de Sant Jordi: 22 milions d’euros, una fortuna, i una llosa feixuga de mantenir: ara el Govern ofereix 1,35 milions anuals a qui el vulgui gestionar! Una mostra real de com governa el PP, recordem-ho, perquè, escoltant els scissorhands actuals, algú se’n podria dur una idea ben esbiaixada (falsa, vaja).

 I no només de Matas: Bauzá, i el PP local, en una visita a Cabrera com a candidat, prometia meravelles del Centre de Ses Salines, ...

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Sr. Batle: no insulteu els ciutadans de Crist Rei (article Dijous)

tonialorda | 25 Gener, 2013 18:33

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

El Govern ha tancat el baixador del tren cap a la barriada de Crist Rei. De llavor ençà, els usuaris han de fer una bona voltera per accedir al tren o per tornar-se’n a ca seva. Sempre fa ràbia haver de voltar quan veus que pots anar dret, un bon enfit quan un va per feina, però més ràbia fa si és tornar arrere, si et prenen una possibilitat que tenies i no feia mal a ningú.

 El Govern justifica el tancament, amb les molèsties que comporta, perquè la gent “se colava”. No té ni cap ni peus: però si hi ha una catefa d’estacions on l’accés al tren és completament lliure! No, si encara resultarà que, mentre llosetins i binissalemers, per no anar més enfora, pugen al tren a pas franc, els únics que no pagaven eren els inquers de la barriada de Crist Rei, que havien de passar un torn-barrera! (i no tothom està per segons quins bots...)

 A mi me sona a insult, i a discriminació. A mi, i a tot l’ajuntament d’Inca, que aprovà, per unanimitat, a iniciativa de n’Andreu Caballero (PSM-IV), demanar la reobertura del baixador. Bona és aquella unanimitat, tot i que no ha servit per moure Gabriel Company, al revés, ha tancat amb barres el pas que hi havia (per això sí ha trobat doblers...) Segur que un vice-president del PP com Rafel Torres no hi pot fer res més?

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

El Duc em...Palma...do

tonialorda | 24 Gener, 2013 10:52

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

     

El cas Urdangarin hauria de suscitar reflexions, i conseqüències, més enllà de les penals, a més de mostrar, una altra vegada, que la gestió de la nostra dreta té poc a veure amb el ens volen fer creure amb la retòrica de l’eficàcia: per si un cas no bastés, lo de Bàrcenas és demolidor.

 

I, tanmateix, tot i que està afectant greument el prestigi de la Corona, sumat a d’altres episodis ben sucosos, sorprèn que encara no es parli molt més seriosament d’abolir la monarquia (tret de Catalunya que va fent camí). El papanatisme davant els títols nobiliaris, de manera molt destacada els de la Casa Reial, i la confusió entre funcions públiques i privades, o el cost de tot plegat (Marivent per exemple), constata l’absurd de mantenir aquest muntatge.

 

Per això, davant la idea que planteja el grup municipal del PSM-IV-Entesa a Cort de què Urdangarín i senyora deixin de ser Ducs de Palma, tot i compartir la intenció, i felicitar-los per la iniciativa de retirar el nom de La Rambla, vos confés una sensació ambivalent, semblant a la d’aquella iniciativa del PSOE de promoure una llei (2006) perquè els homes no siguin preferits sobre les dones en la successió de títols nobiliaris. Una llei per la igualtat, sí, però, no són els títols hereditaris, per se, un greuge a la igualtat? Vetllant per la honorabilitat dels títols, no en feim una reivindicació indirecta?

 

“Totes les persones neixen iguals” proclama la Constitució dels Estats Units, i, en lògica conseqüència, prohibeix la noblesa hereditària. La fórmula va fer fortuna i és vigent aquí per l’article primer de la Declaració de Drets Humans. Per tant, no hi pot haver discriminacions i cal treballar per la igualtat real d’oportunitats. Fins i tot la conseqüència de no reconèixer títols nobiliaris va arribar a Espanya, basta recordar l’article 25 de la Constitució del 31: “No podrán ser fundamentos de privilegio jurídico: la naturaleza, la filiación, el sexo, la clase social, la riqueza, las ideas políticas ni las creencias religiosas.  El Estado no reconoce distinciones y títulos nobiliarios.” Franco les va restituir...

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Una mostra mÚs de l'actitud del PP en el #parlamentib

tonialorda | 23 Gener, 2013 13:35

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Ahir hi va haver sessió parlamentària extraordinària. Extraordinària perquè s’havia de validar (o derogar) la darrera ocurrència de decret llei que ha tengut el Govern. El tema és relativament menor,  i, tanmateix, una mostra significativa del moment que vivim i del nul respecte al Parlament (amb tot el que això comporta) del Govern que patim. Per això trob que té el seu interès rescatar una intervenció predestinada a l’oblit (parafrasejant-la o literalment, els entrecomillats).

El Decret llei era per rectificar un altre decret llei de fa just sis mesos. El tercer sobre el sector del taxi en menys d’un any. Que el Govern rectifiqui sol ser sempre una bona notícia. I ho feia, a més, per venir a les tesis del PSM-IV-Entesa, modificant una regulació que nosaltres li havíem criticat.

Idò, creis que en una tal ocasió han fet cap reconeixement d’error? Cap disculpa per als perjudicats, que n’hi ha (ara ho explic)? Cap esment que feien exactament el que nosaltres havíem dit? Ni parlar-ne! Ben al contrari. Tot i que rectificaven una posició seva, per resoldre un problema que ells totsolets havien creat, encara ho feien pegant a tort i a dret! Saps que hi van de sobrats! I això les perdrà.

I no només és el tarannà, les formes, també el contingut té la seva cosa. Es tractava del decret llei 12/12, que, com dic, només pretenia resoldre un problema, un i només un: un problema greu que va crear del no-res el propi Govern Bauzá amb el decret llei anterior, seguint la línia política del “bomber piròman”: primer cales foc on no n’hi havia i després braveges d’apagar-lo.

Resulta que en el decret llei  6/2012, de juny, modificaren el règim sancionador en matèria de taxi. La mesura estrella del decret llei era la immobilització dels vehicles que fessin de taxi pirata, com a mesura cautelar a fi d’aturar en sec la prestació il•legal del servei, un greu problema a Eivissa.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent