Toni Alorda

Demolirem els bucs de #SesCovetes

tonialorda | 21 Desembre, 2012 08:26

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Ahir l’ajuntament de Campos va crear partida pressupostària per esbucar els 68 apartaments il•legals de Ses Covetes en compliment de les recents, i contundents, interlocutòries del Tribunal Superior de Justícia ordenant la demolició abans de 15 de maig de 2013. És una fita històrica de l’ecologisme: no debades Es Trenc és una de les joies de la Corona, de la Corona de Mallorca, i, per tant, de tota la Mediterrània. Guanyàrem “Salvem Es Trenc”, hem guanyat “Salvem Ses Covetes” i guanyarem “Salvem Sa Ràpita”... però no sense esforç.

 La llicència que empara aquells mamotretos és de fa 20 anys. Ha estat una lluita desigual en la que la dreta ha malbaratat doblers públics, de tots, en plets per defensar la urbanització, ara hauria de tornar cada cèntim. Però facem-ne un breu repàs

 Les Normes Subsidiàries de Campos de l’any 91 declararen els terrenys com a sòl urbà, per “consolidació”, una figura perversa de crear “falsos urbans”, a partir del llogaret de Ses Covetes, que havia sorgit a vorera de mar, entre Es Trenc i Sa Ràpita, en terrenys de la possessió de Torre Marina, a finals del segle XIX com a lloc d’estiueig de famílies benestants. Unió Campanera (hereva de l’extinta UCD) havia abanderat els anys 80 la urbanització de Es Trenc i maldava ara per crear aquesta urbanització a primera línia. Per fer-vos una idea, en aquell moment, l’ajuntament de Campos té 6 regidors d’UC (el Batle és Guillem Mas), 5 d’AP, 1 del PDP i 1 aperduat regidor del PSOE.

 L’any 92, un batle del PP, Sebastià Roig, que s’havia presentat en la candidatura única que havien fet PP-UM el 91 (i en la que s’havia integrat UC), atorgà llicència a Marina Ernst SA per a la construcció d’un complex residencial de 68 habitatges, piscina i bar-restaurant. Les obres comencen i s’embalen, sobretot a partir que GOB i PSM posam un recurs administratiu.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

#vaportiNacho (article dijous)

tonialorda | 20 Desembre, 2012 19:42

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

L’IES Pau Casasnoves s’ha sumat enguany a la Marató de TV3 contra el càncer. La mort d’un jove alumne del centre n’ha estat el detonant: és un sacseig cruel i intens, davant el qual no s'han conformat amb un “què hi farem?”, sinó que s'hi han revoltat estamenejant-nos amb un missatge punyent: som impotents davant la mort, però no davant el càncer.

 Els ciutadans han respost a la crida solidària. D’entrada, la comunitat educativa del Pau, però també el poble d’Inca, amb centenars de participants en el seguit d’actes: culturals, socials, de divulgació, esportius, etc.

 Potser un dels motius de l’èxit és que la malaltia ens toca molt de prop. A tots ens han colpit casos propers, i sabem que tots hi estam exposats. També hi convida els avenços dels darrers  anys, si fins fa ben poc associàvem un diagnòstic a una condemna, avui hi ha més espai per a l’esperança i tots coneixem reversions. S’obri pas la idea que si dedicàssim a la investigació els recursos escaients (en comptes de despeses militars, per exemple), podríem assolir més curacions, i més qualitat de vida per als malats. En tot cas, també hi ha solidaritat en estat pur, com la que visquérem en l’emotiva iniciativa popular d’“una llum per na Paula”.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Desprotegint espais naturals (art. UH)

tonialorda | 19 Desembre, 2012 16:01

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Mentre les excavadores entraven a Ses Fontanelles, el Govern acomiadava 29 cuidadors dels nostres espais naturals. 29. Una escabetxina.  La política ambiental del PP resumida en un twit.

 És una conseqüència més de les retallades radicals en el programa “millora del medi ambient”. L’any 2010 hi gastàrem 40 milions, per a l’any qui ve n’hi ha 22; un 40% menys! Només l’aportació a parcs naturals baixa dels 15 milions gastats el 2010 a 5 per al 2013, una tercera part.

 La Serra de Tramuntana és Patrimoni de la Humanitat; Menorca, Reserva de la Biosfera... seguirem essent dignes d’aquests títols? A base de retallades, les declaracions oficials d’espais protegits esdevenen una presa de pèl.

 Ultra els valors ecològics i de preservació de la biodiversitat, impagables, els parcs i reserves reben de l’ordre d’1,000.000 de visitants l’any, i en podríem treure més profit. Som una potència turística mundial amb una despesa ambiental miserable. Però Delgado i Company, de sostenibilitat i desestacionalització, només en parlen... això sí, sembla que aprecien les llagostes de Cabrera, i “danzas cortesanas” (amb ballarines professionals) per Son Real. Mentrestant, el magnífic Centre de Cabrera, aquell “obsequi”  de 20 milions d’euros de Matas I, ens costa més d’un milió cada any en manteniment...

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

#volemtrendellevant. Article DM: Bauzß farÓ perdre el tren a Mallorca

tonialorda | 14 Desembre, 2012 17:35

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

 Fa pocs dies, el president Bauzá deia al Parlament que renunciava a continuar les obres del tren de Llevant, obres iniciades i molt avançades a final de la darrera legislatura. Com sempre, no queda clar si es tracta d’una renúncia permanent o temporal. El que sí queda clar és que, per al sr. Bauzá, cap inversió en transport de ferrocarril és una prioritat, encara que l’hagi de pagar Madrid. Mentrestant, els municipis de Llevant han de patir unes obres que s’han fossilitzat, han de veure com tot es degrada a poc a poc i, sobretot, han de tornar a aguantar la injustícia d’oblidar, una vegada més, una històrica reivindicació popular (compartida un temps també pel PP). Tot plegat, una vergonya i una irresponsabilitat.

Però, facem una mica de memòria. L’any 2006, un govern del PP aprovava definitivament el Pla Director Sectorial de Transports de les Illes Balears, el document marc de més alt rang en matèria de transports. El PDS, avui vigent, prioritza (basat en estudis tècnics, naturalment) l’extensió de la xarxa de tren fins a Artà (aconsellant el traçat antic), el tren a Alcúdia, l’electrificació de les línies, el canvi d’unitats mòbils per trens de tracció elèctrica i la construcció de tallers, entre d’altres projectes. Aquesta claríssima aposta per l’expansió del ferrocarril a Mallorca que “obliga” (es tracta d’un PDS, d’una norma jurídica) a prioritzar determinats projectes, pateix de no tenir finançament. No és aquest un problema que arronsi un govern del PP: la consellera responsable, la sra. Cabrer, tirà endavant en solitari les obres del metro, que no figurava en el PDS (es va afegir en fase d’al•legacions), l´únic projecte que es va construir, tots sabem com, i íntegrament amb fons autonòmics, dels ciutadans de les Illes Balears, sense un cèntim de l’Estat. El cost elevadíssim de soterrament i metro encara el pagam i pagarem a raó de més de 30 milions d’euros cada any fins al 2031.

El govern del Pacte (2008) aconsegueix el primer conveni de transport ferroviari per a les Illes Balears després d’una discriminació històrica en matèria d’inversions en ferrocarril.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent