Toni Alorda

Salvant Es Trenc: Ses Covetes (article UH)

tonialorda | 19 Novembre, 2012 10:50

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

El Tribunal Superior de Justícia ha ordenat la demolició dels 68 apartaments il•legals de Ses Covetes abans de 15 de maig de 2013. És una fita històrica de l’ecologisme: Es Trenc és una de les joies de la Corona, de Mallorca, i, per tant, de tota la Mediterrània.

La llicència que empara aquells mamotretos és de fa 20 anys. Ha estat una lluita desigual en la que la dreta ha malbaratat doblers públics, de tots, per defensar la urbanització, ara hauria de tornar cada cèntim.

Moltes persones han fet alguna contribució en l’afer, pública o anònima, fins i tot n’hi ha hagut que cometeren la temeritat de comprometre el propi patrimoni per respondre d’eventuals perjudicis de la promotora si el jutge aturava les obres, activistes del GOB i càrrecs del PSM. I les obres s’aturaren. Si, mentre contemplau Cabrera des de Es Trenc, reflexionau sobre l’actualitat política, no vos serà fàcil mantenir que tots els polítics són iguals.

Amb l’ordre judicial cobren sentit moltes hores i cobram coratge en d’altres fronts. Un d’ells, a l’altra banda d’aquell arenal, a la partió de l’ANEI i LIC de Es Trenc: l’amenaça d’un macrohotel i camp de golf a Sa Ràpita.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Qui paga els cursos d'orat˛ria del Batle d'Inca? (article Dijous)

tonialorda | 08 Novembre, 2012 22:51

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

El propietari de l’empresa Over Marketing ha contat/cantat moltes intimitats de la seva relació amb el PP mallorquí. Diu que li procuraven contractes amb les institucions (3,5 milions d’euros públics, una doblerada de tots els ciutadans) per compensar-lo de les feines per a la campanya electoral del PP, despeses que corresponia pagar al partit; a més d’altres “favors” i “regals”.

Per si qualcú cregués que s’ho inventa, l’escorcoll policial ha aportat un munt de documents reveladors, que, al cap i a la fi, són els que han “animat” a les confessions.

A Inca, el cas ens afecta de ple, no debades un dels nombrosos imputats en la causa és el batle, Rafel Torres. Diu l’empresari que el President del PP-Mallorca i batle d’Inca d’aleshores, Pere Rotger, va fer la seva contribució a la “causa” encomanant-li una enquesta. Segons els instructors, tot el procediment estava amanyat.

Un document intern de l’empresa, que desglossa els conceptes de la factura, és altament incriminador. El cost real són 11.500 €, que cobren dues empreses demoscòpiques (hagués estat més barat encomanar-los-ho directament!); però la factura és de 20.000 €, n’hi ha 6.000 de benefici, de “marge”, diu el paper, i, certament, és un bon marge.  Saben Torres i Rotger el que costa a molts d’inquers replegar avui 20.000 € o en què siguin 6.000, perquè la Sala les dediqui a enquestes que no hem de menester i a moviments tèrbols de partit?

Però l’escrit no ho deixa aquí, també apunta que 2.000 € s’han de considerar com a preu d’un taller d’oratòria...

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Pressupostos educaciˇ 2013

tonialorda | 07 Novembre, 2012 16:18

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Si algú creia que les retallades en educació s'havien acabat, que ja no hi havia marge per més, s'equivocava. Els pressupostos per a 2013, tornen escapsar els pressupostos de 2012: retallen més de 17 milions d'euros, dels quals, 10,5 milions, són en personal.

Per fer-se càrrec de la veritable magnitud d'aquesta nova retallada convé recordar que l'actual pressupost, el de 2012, va suposar una destralada dràstica sobre els pressupostos anteriors, de tal manera que el pressupost per educació de l'any qui ve només és de 725 milions d'euros, quan l'any 2011 en gastàrem efectivament 837 M, 112 milions més!, parlam d'una retallada superior al 15%, mentre el PP insistia que faria autopistes de l'educació...

Aquest 15% s'enfila fins al 18% de diferència si ho comparam en la despesa efectiva de 2010, el darrer any íntegre del govern progressista, que va ser de 861 milions d'euros. Si tenguéssim en compte la inflació, la davallada adquisitiva real supera amb escreix el 20%! El PP torna als nivells de despesa en educació dels seus darrers pressupostos en temps de Jaume Matas, els de l'any 2007.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

GŘrtel i les eleccions (article UH)

tonialorda | 05 Novembre, 2012 10:20

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

El cas Gürtel ha esclatat a les Illes Balears: el PP és acusat de pagar les seves campanyes electorals amb doblers públics, doblers de tots; tanmateix, la direcció actual, José Ramón Bauzá, no torna un cèntim, com no tornaren els del suborn del Túnel de Sóller.

El casos en curs obliguen a millorar la transparència del finançament electoral i la igualtat d’oportunitats dels contendents, està en joc la legitimitat del sistema, la seva credibilitat. Enmig d’aquest vesper, el PP mantén un dirigent seu, Conseller en actiu, Mauricio Rovira, com a membre de la Junta Electoral de les Illes Balears, l’administració que toca vetllar per la netedat del processos electorals. És una befa a la imparcialitat que proclama la llei, una perversió injustificable, una vergonya, un escàndol. Però els és igual: li mantenen i s’oposen a una reforma de la llei electoral per regular incompatibilitats tan flagrants com aquesta.

En la mateixa reforma electoral, rebutjada pel PP, també proposàvem un repartiment d’escons més fidel als vots emesos...

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent