Toni Alorda

BauzÓ instiga els pares a constituir-se en comandos contra el catalÓ

tonialorda | 31 Octubre, 2011 13:02

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

La insistència, l'obsessió del PP, pel que en diuen lliure elecció de llengua és massa clar que no respon a cap reflexió pedagògica per millorar el rendiment escolar ni la convivència a les aules, és un gest de complicitat amb aquells que voldrien fer desaparèixer la llengua catalana de les illes Balears.

Bauzà arma als pares a fi que duguin el conflicte lingüístic a l'escola, poble a poble, aula per aula, que esdevenguin comandos i assetgin la normalització. Els fanàtics faran d'avançadilla, han de ser l'espurna que encengui el foc de tots aquells que no s'havien plantejat mai participar en cap conflicte lingüístic, però que són convidats (abocats) a prendre partit. La seducció consisteix en la defecció, recuperant els arguments superats de la dreta visceralment antimallorquina, anti llengua catalana, se'ls anima a prescindir de la "molèstia" d'aprendre una llengua inútil, la única llengua necessària, aquesta sí, és el castellà.

Al govern no li fa res que distingir entre nins i nines per raó de llengua sigui un factor de segregació contraproduent per a la cohesió social, de fet, és el que pretén, convençut que així contribueix a l'objectiu de transmetre que la llengua catalana no és la llengua de trobada de la comunitat escolar, que és tant com dir que no és la llengua de trobada de la comunitat de les Illes Balears.

A València fa anys que el PP va reconèixer la suposada "lliure elecció", però el resultat pràctic és que més de cent mil sol·licitants no poden estudiar en escoles valencianes (escoles en llengua catalana) perquè no hi caben, curs rere curs, hi ha moltíssima més demanda que oferta. En canvi, quan tres pares arriben al Tribunal Suprem contra el sistema d'immersió lingüística a Catalunya, remouen cel i terra perquè es canvïi tot el sistema català...

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

El Calˇ den Maršal

tonialorda | 21 Octubre, 2011 16:53

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

És un clàssic del pèndul polític de les Illes Balears i, tanmateix, encara hi ha qui se'n sorprén. Quan el PP està a l'oposició adopta posicions de protecció territorial (sobretot si li permet crear problemes entre socis de govern -cosa que, al cap i a la fi, li agraesc) de les quals, quan governa, se'n desentén olímpicament.

Els exemples són nombrossíssims, però és que ara es multipliquen de cop: les 1.500 hectàrees protegides per la llei Vicens tengueren el vist-i-plau del PP i, ara, no només ho qüestiona, sinó que mira d'escarnir als que encara defensam la mesura, fins i tot ens tracta d'irresponsables (amagant que va ser la seva pròpia posició)!

Concretem avui només un cas, el de la foto (foto d'avui), el pinar al fons, per damunt els caps den Biel Barceló i en Joan Xamena (portaveu del Bloc per Felanitx). Un cas que voldria que no s'arribi a consumar i haver-me de disculpar per precipitar-me: el de la urbanització de Cala Marçal al Port de Felanitx (entre l’hotel Cala Marsal i el camí de Cala Brafi) al Port de Felanitx.

L’ajuntament de Felanitx va aprovar l’any 2007 sol·licitar la desclassificació de l’urbanitzable, essent l’actual Batle, Biel Tauler (PP), tinent batle, i batlessa, Catalina Soler, la qual, a més, com a diputada del PP a l'oposició, va dur el tema al Parlament tot acusant el PSM de falta de compromís ecologista si no assumia la protecció. L'espai es protegí.

Idò bé, ara Catalina Soler és ni més ni pus que la consellera de medi ambient del Consell de Mallorca (invisible, però ho és): o desmenteix les intencions del PP de deixar edificar el caló de Can Marçal o no pot quedar ni un dia més com a consellera.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Llei de consultes populars

tonialorda | 15 Octubre, 2011 12:21

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

 

Tornam registrar la proposició de llei de consultes populars. Miquel Ensenyat s’ha compromès a malavejar perquè aquesta legislatura sigui la de la democràcia directa, la d’empoderar la ciutadania, la de les consultes populars.

Espanya té al•lèrgia als referèndums, basta repassar-ne la regulació per constatar, sense cap dubte, que tot són prevencions i obstacles: no en vol. No li agraden... i els hi té por.

Només últimament s’ha obert un camí en l’administració local, en Miquel Enseñat n’ha explicat la seva experiència a Esporles. A les Illes Balears, ni tan sols hi ha regulada la possibilitat de consultes a nivell insular o balear.

Avui, afortunadament, és una demanda popular, una demanda dels que volen més implicació ciutadana, dels que reinvindiquen la participació. La manifestació d’avui és una bona mostra d’aquest sentiment, mesclat amb molts d’altres ingredients, no sempre congruents entre ells... En tot cas, l’exigència d’aprofundiment democràtic em sembla tot un encert, i cal fer-li un lloc destacat en l’agenda política.

La proposició de llei de consultes populars que registram al Parlament de les Illes Balears (el primer esborrany és d’Edgar Ginard) podria marcar un camí a tot l’Estat: volem referèndums decisius, vinculants (si hi ha una certa participació), volem que es llevin traves als temes que es poden plantejar, volem que els ciutadans puguin obligar a convocar un referèndum: un 3% del cens per un referèndum balear, un 3% del cens mallorquí per als referèndums insulars, un 5% a Menorca o Eivissa i un 10% a Formentera, un 1% a l’Estat.

 

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (2). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

BauzÓ acusa els altres d'hipocresia

tonialorda | 13 Octubre, 2011 09:03

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Bauzà acusa l’oposició d’hipocresia. Considera que no poden demanar que es mantenguin (no ja que augmentin, sinó que es mantenguin) els serveis públics, que es mantengui la despesa pública en definitiva, havent deixat les arques buides.

Però si el PP, coneixent  bé la situació econòmica i financera, reclamava cada dia més i més serveis, més educació, més sanitat, més serveis socials, més promoció turística, més ajuts a l’activitat econòmica (a l’aeronàutica, per exemple), no mantenir-los, augmentar-los! Però si Bauzà deia que amb ell no hi hauria atur...

Però si quan li diguérem que, per quadrar els comptes de 2011, s’havien de pujar impostos (i presentàrem les conseqüents propostes) perquè, sinó, caldria retallar serveis; ell va contestar que bastava llevar quatre càrrecs i dos cotxes oficials i que tot quadraria, que no hi havia problemes econòmics sinó de mans foradades... I ens ho deia el successor de Jaume Matas?!

Però si el PP no es va limitar a boicotejar la pujada d’ingressos sinó que bravejava que baixaria impostos... Que les baixaria! Encara ara ho diu. Mentrestant, Isern puja els de Palma.

I Bauzà acusa d’hipocresia?  Potser de l’anterior Govern se’n pot dir que duia una palla dins l’ull, però aquest hi du bigues i bigues i bigues dins el seu.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

1 2 3  SegŘent»