Toni Alorda

El cavall de BauzÓ: el director d'ib3 va al Consell de Govern

tonialorda | 30 Juliol, 2011 11:02

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

El nomenament d'un membre del Govern com a màxim responsable de la televisió pública només passa a les dictadures més cutres del Planeta.

Fer-ho, per decret-llei, manu militari, el mateix dia que es convoquen eleccions generals, és ja un despropòsit per guinness, un esperpent.

El PP acaba de cessar una professional com Marisa Goñi com a responsable de TVM per posar-hi un liquidador, un enterrador, i, gojós de demostrar amb tota cruesa el seu poder absolut, Bauzà nomena la seva mà dreta com a director de la televisió pública, sense encomanar-se ni a déu ni al dimoni. Com hi hagués pogut nomenar el seu cavall. Alerta que no ho faci.

Tot allò de condret i políticament correcte que havia anat proclamant el PP en els debats públics d'aquests anys, per exemple, la demanda de pluralitat, imparcialitat i consens en la direcció d'ib3, ha estat sistemàticament llançat per la borda en les primeres setmanes de govern. Si feia rialles escoltar les crítiques contra la gestió de Terrassa, fins i tot de Martorell, en comparació a la legislatura de Jaume Matas i Maria Umbert; el nomenament de Gómez ho deixa tot en minúcies.

Confi que se'n temin del ridícul que fan i que tornin arrera (ho faran si la telefonada arriba de Madrid), però, en tot cas, ens haurà quedat clar com entén el PP i Bauzà la televisió pública, per haver trobat normal fer una passa tan grollera.

Posted in General. Comentaris: (1). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

No m'agrada una coaliciˇ amb CxI

tonialorda | 17 Juliol, 2011 08:28

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Duc un parell d’anys per mig del trull polític i no m’arrib a avesar quan surten unes declaracions que giren el que he volgut expressar. Avui ni més ni pus que en portada, al dB.

Ahir horabaixa, em va telefonar una periodista per demanar-me què en pensava el PSM de l’oferta de coalició que havia llançat CxI al PSM i la Lliga.

D’entrada, per una elemental prudència, li vaig apuntar que no en teníem cap coneixement, per això semblava més un bluf de cara als mitjans que una oferta seriosa, i que, en tot cas, els òrgans del partit no l’havien tractada en absolut ni els havia passat pel cap i, per tant, parlaria a títol personal.

Dit això, li vaig dir que estava pràcticament descartat (només no li vaig dir “absolutament” descartat –que és el que reflectiria millor el que pensa el PSM- perquè ni ho havíem tractat, però així li ho vaig intentar donar a entendre,  sense gaire èxit). Aquesta afirmació és respectada en el titular on queda clar que no ens plantejam anar amb CxI, però la meva frase, sobre no haver-ho tractat, em traeix (va ser un error meu, ara ho veig) i transmet que en podríem parlar. La veritat és que no crec que ningú en la direcció del PSM desitgi un acord amb CxI i Lliga (jo, certament, no).

Però on realment hi ha un gir inesperat és sobre com s’expressa el meu parer i els motius d’un no: diu el diari que la proposta “m’agrada” (en un subtitular de portada) i sembla que la descart pels mals resultats de 2008, fins i tot diu que la trob “progressista”. Ben al contrari, el que vaig dir és que descartàvem una coalició amb CxI i Lliga perquè volíem presentar una proposta inequívocament progressista, d’esquerres, un model alternatiu als de PP i PSOE que implanten els dictats neoliberals i que això no passava per un acord amb CxI i la Lliga. I, per això, si ho he d'expressar així, amb un sí o un no, idò no, no m'agrada la proposta. 

El que sí vaig dir és que m’agradava la idea de sumar els que volíem una veu no dependent a Madrid (potser d'aquí la confusió?), però que no compensava la necessitat imperiosa de transmetre solucions progressistes. De cap manera vaig qualificar una coalició amb CxI i la Lliga com a una opció progressista. Això sí, vaig agrair l’oferta de Melià, per pura cortesia; i vaig afegir que comprenia la suma CxI-Lliga, tot i que no la veia clara vist com havia anat l'oferta a les autonòmiques (a aquests resultats em vaig referir no als de 2008). I vaig apuntar, amb menys modèstia, que també l’entenia com un reconeixement de què era la coalició PSM-IV-ExM la que podia obtenir representació. I talment ho vaig dir, insistint en què apostàvem per PSM-IV-ExM. Precisament vaig penjar ben tranquil per estar convençut d'haver simplificat tota la conversa amb aquesta conclusió.

No pretenc dar culpes a ningú, crec sincerament haver estat mal traslladat, però també, en part, puc haver-me explicat malament. En tot cas, el que sí he entès d’aquests anys és que l’in-put ja està enviat i ja en pots fer de voltes. Això no obstant, trobava necessari explicar aquí el meu parer, de manera inequívoca, que consona amb el que he anat defensant tots aquests mesos, així com demanar disculpes per la part que em toca sobre com ha transcendit.

  

Posted in General. Comentaris: (2). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

PSM-IV reivindicam l'accÚs p˙blic al Cap des Pinar

tonialorda | 14 Juliol, 2011 16:39

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com


 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

L'estrany cas de la trÓnsfuga d'Alc˙dia

tonialorda | 13 Juliol, 2011 15:51

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Els casos de transfuguisme són tristos, de manera especial pel grup que les pateix, però en general per l'espectable davant el conjunt de la societat, i tensen les regles del joc democràtic, ara el cas d’Alcúdia pren tocs d’un esperpent ben particular.

Carme Garcia, qui va decidir que no s'havia d’atendre  a les decisions del partit amb el qual es va presentar a les eleccions (PSM) ni de la candidatura que va encapçalar (PSM-IV);

qui va retornar el carnet al partit amb un escrit explicatiu, del qual el Consell de Direcció Política del PSM en va prendre nota i va formalitzar la baixa;

qui va transmetre que els motius era poder incorporar-se a l’equip de govern del PP sense llastos...

ara diu que mai se n’ha anat del partit i que ella segueix representant el PSM (PSM-IV). Així que acaba de constituir el grup amb aquest nom, això sí, queda prou clar que no seguirà cap indicació de ningú: ella decidirà tota sola la postura del PSM i la de PSM-IV, diguin el que diguin la resta de companys o la direcció dels partits. Una manera ben peculiar d'expressar el compromís que representa crear un grup polític municipal amb el nom de PSM-IV. Una provocació, diguem-ho clar.

Aquesta tesi tan peregrina és la que mantenen fil per randa en el PP, no ja na Coloma Terrassa, l’agraïda batlessa, sinó el mateix José Ramón Bauzá in person.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (1). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent