Toni Alorda

Cinema a Inca

tonialorda | 30 Juny, 2011 19:58

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Un dels compromisos que ha sorgit en campanya electoral és la d’obrir uns cinemes a Inca. Bona notícia. Durant els mandats del PP, Inca ha quedat sense cinemes, i això que el Teatre Principal és municipal. Caldrà estar-hi damunt, que no acabi com tantes promeses caigudes del cel que, en tocar terra, només fan bassiots.

El PP aposta per uns cinemes al polígon industrial (n’hem de seguir dient polígon industrial si hi ha cinemes?), així que , el dijous anterior a les eleccions (un dia tan innocent com un 28 de desembre),  el sr. Batle, seguint una tàctica de campanya de confondre arterament les actuacions del govern municipal amb les de partit, va celebrar una roda de premsa amb un conegut promotor de sales de cinema per anunciar el seu propòsit (de d’empresari) de fer realitat el projecte. De fet, l’aportació municipal es limita a permetre l’ús urbanístic... com va modificar d’ús cultural a residencial la illeta del Novedades, amb el resultat conegut de baratar el cinema per blocs de pisos.

Antoni Rodríguez, candidat per PSM-iniciativaverds, havia presentat dies abans una alternativa més potent i atractiva: uns cinemes darrere el Quarter General Luque,

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

La intransigŔncia de Biel Company

tonialorda | 29 Juny, 2011 14:35

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Biel Company, el nou conseller d'agricultura i medi ambient i territori, s'ha sumat a JR Bauzà al·legant la "seguretat jurídica" com a argument antiproteccionista. En una entrevista a Onamallorca, una entrevista molt útil per copsar el personatge, se li demanava pel futur de Son Bosc, l'espai annex al Parc de S'Albufera que es vol convertir en un camp de golf.

Company evita contestar directament, però carrega amb tots els tòpics i prejudicis contra l'ecologisme polític: el que no es pot consentir, ve a dir, és que la "intransigència" d'uns, els-que-no-deixarien-fer-res, perjudiqui promocions privades, i dóna a entendre que, en aquest cas, s'han transgredit uns límits inacceptables per haver preservat una zona pels seus valors ambientals (se'l veu un home modern). La periodista li recorda que hi ha informes tècnics que avalen la protecció, però aquestes minúcies no fan recular homes com Biel Company, ell afirma que es pressiona als tècnics i fins dóna a entendre que els funcionaris i experts territorials i mediambientals moltes vegades només cerquen "emprenyar" (tota l'entrevista està farcida de termes encantadorament populars d'aquest estil, com quan diu que a determinats polítics els hi haurien d'"arriar una "puntada de peu en el pandero").

En definitiva, els intransigents, la gent que només vol emprenyar, són aquells que fan normes per preservar valors (ara parlam d'ambientals, supòs que hi podríem afegir els patrimonials o paisatgístics o d'altres en el mateix paquet); però no els que canvien normes proteccionistes per poder urbanitzar, els que sacrifiquen interessos generals a d'altres de particulars (en principi, també legítims)... Perquè, què en pensa Biel Company de fer una llei específica l'únic objectiu de la qual és poder urbanitzar uns terrenys protegits? Afecta o no afecta la seguretat jurídica? Perquè això és talment el que va fer la infame (i fins ara afortunadament inútil) llei PP-UM sobre Son Bosc. I tants i tants d'exemples de lleis mesura del PP per permetre promocions puntuals allà on estaven generalment prohibides (en moltes ocasions per normativa que ells mateixos havien aprovat -i n'havien bravejat-). `

Company abomina dels governs que canvien normes tan bon punt entren per canviar les dels altres... Ho farà ell? Respectarà la normativa que avui dóna una seguretat jurídica? O de quina seguretat jurídica ens parlen?

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (1). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Una bubota recorr Mallorca (article a UH)

tonialorda | 27 Juny, 2011 11:29

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

El PP torna recórrer a la bubota de les indemnitzacions per justificar la balearització. Nihil novum sub sole. Bauzá recollia l’argument en el debat d’investidura, tot embullant, i enganyant, sobre els supòsits i evitant identificar els culpables de la “inseguretat” i les seves conseqüències. 

La tesi és senzilla i antiga: si un espai es pot urbanitzar, qui gosa protegir-lo vulnera la seguretat jurídica, perjudica la creació de riquesa i provoca indemnitzacions inassumibles. Bauzà comet nombroses incongruències en un sol paràgraf, reparem en algunes: 

1.- La tesi suposaria haver urbanitzat Cabrera, Tagomago, Sa Dragonera, Es Trenc i molts dels espais emblemàtics de les Illes Balears. Però Bauzà posa com a exemple de protecció la LEN,  el principal mèrit de la qual va ser precisament desclassificar urbanitzables. Per cert, va dir que la LEN és del PP quan en realitat va ser possible perquè el PP estava en minoria... També va alabar la LOT, que no va protegir ni un pam de terra. 

2.- El primer exemple que va possar d’indemnitzacions va ser Es Canons, apuntant que venia d’una “legislatura on vostès governaven” (ho deia a Biel Barceló), però... si va ser gràcies al PP! En aquella urbanització, de 6.000 places a primera línia, PSOE i UM havien arribat a un acord amb la propietat per deixar-ho en 2.000, però PSM i EU ens hi oposàrem, i la suma del PP (llarg d’explicar), va permetre la protecció íntegra, i, finalment, per unanimitat (en la llei que protegia també el Cap des Pinar, l'Almudaina del Port d'Andratx i prohibia l'hotel d'Alcanada -només aquesta darrera mesura fou votada en contra pel PP-).  

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Falta ambiciˇ a la polÝtica

tonialorda | 25 Juny, 2011 11:23

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

En el darrer comentari se’ns convida a tots els que estem en “política” d’alguna manera (per modesta que sigui, la meva ho és molt), a entonar un mea culpa sobre la situació a la qual hem arribat, i a la que encara ens afrontam. És just.

No ho seria ni que jo m’atrinxerés darrere excuses ni que l’acusador no volgués atendre als atenuants. Per dir-ne alguns: els migrats ressorts de l’autogovern a les Illes Balears davant problemes planetaris (per competències, per finançament, per magnitud... per actitud); que participàvem d’un govern on l’esquerra era minoria, amb la dependència del suport d’UM (o PP) a les mesures verament transformadores, i on el meu partit encara era molt més minoritari; en un país que vota majoritàriament, democràticament, opcions conservadores (deixem avui els matisos), amb el que això significa de rerefons de resistència social i econòmica, quadres de l’administració, tradicions, mites, etc. El pes electoral és determinant, no només per assolir uns o altres ressorts de poder institucional, sinó en la legitimitat social per emprendre canvis.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (1). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

1 2 3  SegŘent»