Toni Alorda

El cas Scala, el PP i el PSM

tonialorda | 30 Maig, 2011 21:31

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Finalment, la Fiscalia ha precisat en 8,9 milions d'euros la quantitat que ha de retornar la banda del CDEIB a l'administració autonòmica, és el càlcul dels perjudicis que varen ocasionar els gestors del PP a l'erari públic en 4 anys. Quantes coses podíem haver fet en 8,9 milions d'euros? Per al Teatre Principal d'Inca, en sobren. Per fer més mala sang, recordau que el CDEIB s'havia d'encuidar de dinamitzar la nostra economia... just abans d'una crisi descomunal.

Xisca Vives com a consellera i Toni Rodríguez, com a gerent del CDEIB fins a la seva higiènica dissolució, varen dar compte als jutjats del parament que s'havien trobat, sense que tampoc l'haguessin detectat en tota la seva magnitud. Vull pensar que, més enllà del resultat electoral, el poble de Mallorca els està agraït. Jo els ho estic. Com hi estic al treball de policia, fiscals i autoritat judicial, que, malgrat les pressions i insults que han hagut de sofrir, marcaran un abans i un després en l'exercici de la política a les Illes Balears (confi).

Detect que n'hi ha que volen que reneguem d'haver participat en el govern progressista 2007-2011, no seré jo, no me'n penet gens, i fets com aquest m'hi reafirmen: què hagués arribat a passar si Matas(-Munar) tornen a tenir el poder quatre anys més? els quatre següents? Sí, el PP ha tornat entrar, però no podrà obviar fàcilment el tall que ha significat aquesta legislatura.

 

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Els resultats del PSOE

tonialorda | 30 Maig, 2011 10:18

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

El PSOE ha perdut 22.000 vots, quedant en uns 80.000 a Mallorca. Per avaluar la dada amb tota la seva dimensió s’ha de tenir present que, en les darreres generals (2008), en va obtenir més del doble, 162.000. No va superar el PP, però de poc, de fet, en el total de la circumscripció, les Illes Balears, sí va quedar com a primera força política per alguns centenars de vots (empat tècnic a 207.000 vots). En percentatge, ha passat del 30% de 2007 al 23,6%. Una dada comparativa: Bildu ha superat el 25% de vot local al País Basc; i, si insistim en les generals, el PSIB-PSOE havia obtingut, fa només 3 anys, el 43%, vint punts més. La caiguda  a Menorca i Eivissa encara ha estat més important.

Els motius

El motiu fonamental no escapa a ningú: l’electorat castiga el govern de torn en moments de crisi; però, en el cas del PSOE, hi ha un càstig afegit, se li retreu haver sucumbit a les polítiques neoliberals, traint el propi electorat, i, al meu parer, també com ha gestionat la comunicació amb els ciutadans sobre la gravetat de la crisi i les seves conseqüències, tothom s'ha sentit enganyat; per paga, tot plegat ha resultat d’una ineficàcia palesa per afrontar l’escalada de la desocupació i ens ha emmenat a un escenari d’enormes incerteses i a un estat d’ànim de desorientació i desconfiança respecte de qui duu el timó.

Convenguem que a les Illes Balears, el PSOE no ha actuat amb les mateixes obsessions que a Madrid, ni tenia el mateix arsenal de resposta...

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Els resultats del PP

tonialorda | 28 Maig, 2011 18:05

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

 Els 35 diputats del PP al Parlament i els 19 de Mallorca, són inapel·lables. Tanmateix, reconeguda l'evidència, és interessant gratar un poc més.

En el cas de Mallorca, ja s'ha destacat (potser sense interioritzar-ho del tot), que el pas de 16 a 19 consellers/diputats és enganyós. En realitat, el PP ha perdut vot autonòmic: vot absolut i percentatge, poc, dècimes, però n’ha perdut. Són majoria les poblacions on perd vot absolut i percentatge, caigudes en general petites però generals, inclosos municipis on un no s'ho pensa atès el resultat final en regidors: 1.100 vots menys a Sa Pobla, 700 a Calvià, 600 a Manacor, 500 a Felanitx, 500 a Inca, 400 a Muro, 300 a Pollença, etc.

En realitat, de resultats bons, de pes, només n'apuntaria dos, però decisius: Palma, on creix 3.400 vots, i Marratxí, amb 1.500 vots més.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Resultats del nacionalisme progressista

tonialorda | 25 Maig, 2011 17:40

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

En la valoració de resultats del PSM ha fet fortuna parlar d’una sensació agredolça: uns resultats consistents per a la candidatura, però un desastre per l’èxit aclaparador del PP. Assumint el resum per al context illenc (sempre el context), no abdiquem d’aspiracions més ambicioses.

El PSM-IV-ExM hem obtingut el 10,73% del vot a Mallorca, un resultat molt homogeni en ciutats importants i amb alts i baixos notables per poblacions, però amb una implantació general que suposa un centenar de regidors a les distintes candidatures, dels quals les tres quartes parts són PSM, i essent la candidatura més votada a un grapat de pobles.

De 3 consellers al Consell que havia fet el Bloc, hem passat a 4, i hem igualat els 4 diputats. El resultat de Palma, amb 3 regidors, és molt destacable, recordem que el Bloc, liderat per Grosske, havia obtingut menys vots i menys regidors.

Amb aquests resultats, més de 40.000 vots entre les tres illes i tots els components de la coalició, s’obtendria clarament un diputat a les Corts Generals.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (6). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

1 2 3 4  SegŘent»