Toni Alorda

Demag˛gia del PP en la tarifa de fems

tonialorda | 29 Abril, 2011 18:01

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

El mes d’abril de fa quatre anys, en plena precampanya electoral, la majoria PP-UM del govern del consell, amb l’abstenció del PSOE, va modificar el contracte de gestió dels residus de Mallorca, un contracte que el PP havia adjudicat, enmig d’una intensa polèmica, l’any 92, incloent-hi, per cert, una clàusula salvatge: la prohibició de tota mena de reciclatge (per fer més rendible la concessió). Aquella prohibició infame fou eliminada amb el canvi de govern del 95 i es millorà molt l’eficiència ecològica dels forns, però el gruix del model ja estava fermat, calia amortitzar l’enorme despesa feta.

El 2007, PP i UM blindaren la concessió fins a l’any 2041 i encomanaren inversions per uns 400 milions d’euros, una altra doblerada, 325  eren per duplicar la incineradora existent, menyspreant fórmules alternatives, més barates i més sostenibles, i sense sotmetre les inversions a pública subhasta. Inversions i servei que cobra la concessionària a través d’una la tarifa que el Consell cobra als ajuntaments i els ajuntaments repercuteixen als ciutadans. Tothom se n’ha temut de l’espectacular pujada del rebut del fems dels darrers vint anys... i això no ha acabat.

El PP, pare de les tarifes, no s’ha estat d’acusar l’actual govern de la puja, amagant covardament la seva autoria, fins i tot insinua que la culpa és... del reciclatge. Salom ha anat una passa més enllà en la demagògia: mentre Tirme reclama puges espectaculars, parapetada en el seu contracte, i per rescabalar despeses que realment ha executat, Salom diu que baixarà la taxa... Aleshores, qui pagarà? Ella? Dels seus?

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Pau Casesnoves, fill ilĚlustre

tonialorda | 22 Abril, 2011 08:51

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

A proposta del PSM, l'ajuntament d'Inca ha declarat Fill Il·lustre de la ciutat el dirigent de les Germanies Pau Casesnoves. En Toni Rodríguez ha estat l'abrandat i solvent defensor de la causa (en el seu blog en trobareu sobrats arguments). 

Jo vos deix el quadre de Joan Lacomba (que, per cert, encara no penja a la Sala de Plens), i un article publicat al Dijous:

Agermanats anirem caminant

Pau Casesnoves és la darrera incorporació al Panteó dels inquers il·lustres. Fa anys que les Germanies tenen un carrer rellevant a Inca, Joanot Colom també, però el principal dirigent local ha estat un gran desconegut, un poc menys d’ençà que dóna nom a un Institut.

Un dels encerts polítics dels darrers anys ha estat el reconeixement dels pròcers. En general, amb un altíssim consens, amb algun estira-i-arronsa, però amb prou respecte. No era fàcil. En especial, respecte dels personatges amb component polític.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (1). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Llistes electorals a Inca i l'esquerra nacionalista

tonialorda | 20 Abril, 2011 11:14

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

8 candidatures, 225 candidats a l’ajuntament d’Inca, ja és oficial.

Cinc, PP, UPyD, Lliga, CxI i II, es defineixen de centre o de dretes. Tres, PSOE, PSM-Iverds i EU, d’esquerres.

Dues són nacionalistes, CxI i PSM (que ens presentam en coalició amb iniciativaverds). La Lliga s’autoexclou d’aquesta denominació, però es reivindica regionalista.

Les quatre candidatures amb presència actual: PP, PSOE, PSM i II, semblen tenir garantida la continuïtat, i es presenta complicada per als altres quatre. El poble té la paraula.

Els que treballam per l’èxit de l’esquerra nacionalista, ens toca fer la tasca més efectiva per treure el millor resultat a l’abast, que inclou, naturalment, renovar presència, amb empenta, a totes les institucions d’autogovern. A Inca, a Mallorca i a les Illes Balears, la coalició que lidera el PSM serà tercera força, però la seva capacitat d’influència, la legitimitat democràtica de les idees que representa, dependrà de la diferència amb les dues hegemòniques. Tothom és imprescindible.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (11). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Telefonica com a sÝmptoma

tonialorda | 18 Abril, 2011 19:51

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

La provocació de Telefonica anunciant el repartiment de 450 milions d’euros en bonus entre alguns directius, al temps que anunciaven la intenció d’acomidar uns 6.000 treballadors, ha provocat una santa indignació, però està per veure si provocarà alguna reacció pràctica.

És inacceptable que una empresa que va tenir el 2010 un benefici rècord de 10.000 milions d’euros, es plantegi acomiadar el 20% de la plantilla, mentre puja les remuneracions a uns directius que ja guanyen cada un l’equivalent a un centenar de treballadors. Inacceptable i immoral.

Però, insistesc, no es tracta d’assolir consens en constatar-ho sinó en reaccionar, que serveixi per canviar aquesta deriva neoliberal en les que estam immersos, i resulta trist constatar que el discurs majoritari és el de què no hi ha res a fer, que són empreses, que això és el capitalisme... Certament, el mercat i el capital no tenen ànima i probablement resultaria ingenu esperar que els hi creixi, sobretot quan ja ni tan sols respon davant la pròpia societat ni dóna la cara, sinó que és un fenomen global i s’amaga darrere conglomerats societaris. Però la societat sí ha de tenir ànima, responsabilitat, ètica, i més la societat democràtica.

És del poder polític de qui esperam regles del joc raonables, que no insultin la nostra intel·ligència, i la nostra sensibilitat, la nostra dignitat de persones lliures i iguals. Com és possible que un partit sois disant d’esquerres promogui reformes laborals que ignorin aquests abusos? S’hauria de prohibir l’acomiadament lliure a les empreses amb beneficis o que paguin sous astronòmics.

De la mateixa manera, les administracions haurien de denegar ajudes a les empreses en aquesta situació, o, com a mínim, modular molt el seu suport.

No podem seguir privatitzant els beneficis (amb privatitzacions com la de Telefonica) i socialitzant les pèrdues, anant al rescat de qui ha jugat i ha perdut (tot i que molts dels que han contribuït al joc, tampoc en tenien plena consciència).

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

1 2 3  SegŘent»