Toni Alorda

BauzÓ, Els Verds i el full de ruta alemany

tonialorda | 30 Marš, 2011 08:56

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Just quan Bauzà va a Alemanya a aprendre mesures contra la crisi, els Verds aconsegueixen un triomf històric en el feu de la cancellera Angela Merkel, fins al punt de què assoliran la presidència de Baden-Würtemberg, un land de 10 milions d’habitants.

Els Verds ja eren forts al land, però el debat nuclear i la reacció a les mesures per afrontar la crisi econòmica de la CDU, han suposat el canvi en un estat on governava la dreta gairebé d’ençà que Germànic la incorporà a l’Imperi Romà.

Aquí, que no estam a gaire quilòmetres de Vandellós, el debat nuclear no ha mogut tanta remor, sembla que és un problema dels japonesos... La sensibilització per la problemàtica ecològica, segurament tampoc està tan estesa. Però, i si hi hagués una veritable reacció? Política, vull dir, electoral. Per paga, és bo de veure que si les receptes de Zapatero són neoliberals, les del PP seran per arrencar a córrer.

El temps sempre està madur, la pregunta és per a què, diu Mauriac.

El Planeta està madur, per caure, el tema és si ho saben els seus inquilins (si estan disposats al que comporta reaccionar). Pel maig, sabrem la posició dels mallorquins.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

La tribuna del Sallista i les promeses del Batle

tonialorda | 29 Marš, 2011 07:11

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Un dels rituals de les presentacions dels equips base del Constància aquets anys ha estat la promesa de Rafel Torres d’una tribuna coberta. Una tribuna que no es podia fer. Aquesta ha estat la previsible resposta dels responsables del tren quinze dies després de demanar-los autorització.

Des del PSM ho hem comentat per posar en solfa la qüestió i, sobretot, per demanar una solució correcta i atractiva per al conjunt de les instal·lacions, com tenen a tants de pobles de Mallorca. La resposta municipal és que no en saben res de la resposta del tren i ens acusen de deslleialat. Uep, això mai: l’escrit va entrar a la Sala dia 23 de març, es veu que la informació corr lenta per dins La Sala.

Per als interessats, un article que he enviat al Setmanari Dijous:

La tribuna promesa al Sallista

D’ençà que hi ha trens, el terreny per on passen, i una franja addicional, és domini públic, amb moltes restriccions sobre el que s’hi pot fer, restriccions que també afecten a una zona de protecció més ampla. Hem de suposar que no és per molestar ningú, sinó per seguretat; una justificació que, amb lo que passa pel món, no convé dejectar mai.

Els ajuntaments ho saben perfectament. Per això, em va estranyar quan, fa un parell d’anys, vaig sentir que Rafel Torres prometia una tribuna sobre la grada actual del Sallista.

Si un repara la distància a la que està la grada, i sap que la franja de domini públic és de 5 metres des de la plataforma (8 la zona de protecció), entendrà perquè vaig pensar que l’aleshores tinent batle s’embolicava fort, i que hagués estat més profitós esforçar-se en promoure una renovació integral de tot l’equipament, aprofitant la gran oportunitat (fins ara tristament tudada) del nou polígon.

Però, any rere any, Torres ha insistit en la tribuna. Enguany, es disculpà davant pares i afició pel retard i va anunciar que ja tenia els doblers... (no sé on, perquè al pressupost de 2011 no hi són); que només faltava un petit detall... l’autorització ferroviària.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Ecologisme i polÝtica

tonialorda | 27 Marš, 2011 18:29

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

A una entrevista al DM, Antoni Bennàssar, president del consell regulador de la D.O. Pla i Llevant (primer president del parc de Mondragó), on hi fa una bona feina, fa unes declaracions que m’interessa comentar: “ens podem erigir (Mallorca) en un exemple de regió que anava cap al camí de la destrucció i ha frenat bastant gràcies als grups ecologistes, la universitat i, sobretot, a la comprensió social”. Compartesc en part l’anàlisi, si matisam que ja hem fet llarg i encara hi ha moltes amenaces.

Però, entre els artífexs, m’hi falta algú. No és una negligència, és una constant. Em referesc a l’ecologisme polític. Ja ho sabem, està mal vist incloure la vessant política entre els reconeixements; i, tanmateix, no hi ha cap decisió d’un grup ecologista, o de la universitat, o una “percepció social” que surti publicada en els butlletins oficials. La reflexió de Bennàssar fa referència bàsicament a decisions territorials, i, aquestes, responen a acords polítics, no a actituds ecologistes individuals (com ara el consum responsable).

Darrere cada fita urbanística, hi ha uns grups polítics que han provocat votacions a les institucions, sigui per promoure nous desplegaments urbanístics, sigui per aturar-los, sigui, fins i tot, per tornar-los arrere una vegada aprovats. Fins i tot els casos guanyats als tribunals pel moviment ecologista o veïnal, s'ha produït en base a normes jurídiques que qualque institució política havia aprovat.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (1). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Reacciˇ enfront de la corrupciˇ

tonialorda | 24 Marš, 2011 09:09

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Avui els casos de corrupció tornen ocupar capçaleres: agents electorals pagats amb doblers públics en la campanya de Miquel Nadal, la no-declaració de Jaume Matas sobre els suposats reportatges d'Antonio Alemany, el patrocini de Pula, la contractació de Buils a Arbona "Repic", la fiança per al cas de la carretera de Manacor... (no sé si en deix cap).

Despús-ahir, en la darrera sessió del Ple del Parlament d'aquesta convulsa legislatura, el PP, amb el suport dels convergents de Josep Melià, varen aprovar el punt d'una moció on es recriminava al Govern haver perdut massa temps reaccionant als casos de corrupció. Vet aquí la reacció de PP i UM als casos de corrupció. Innovam a Occident.

Posted in General. Comentaris: (3). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

1 2 3 4  SegŘent»