Toni Alorda

Garzon i les vÝctimes

tonialorda | 19 Abril, 2010 08:54

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Estarrufava l'acte de Porreres, dient els noms dels assassinats, davant per davant de la paret on es perpetrava la matança. En les converses surt Garzón. Des del nacionalisme, s'han produït reaccions de desafecció, conscients de les malifetes que ha ordenat el personatge, però crec que és un greu error menystenir la gravetat de la persecució ad hominem a la que és sotmès per haver obert causa contra el franquisme. El missatge, no gaire subtil, s'envia a tot el movimet de recerca de la veritat i justícia en la memòria històrica. La gent ha reaccionat compareguent massivament als actes convocats. No ens atemoriran.

Per denunciar aquestes motivacions espúries, preocupants, dures, des del Bloc i el PSM hem elaborat una iniciativa per votar a les institucions on reivindicam la depuració de responsabilitats pels crims contra la humanitat, en comptes de perseguir als que els investiguen. Avui l'UH em publica un article que vos deig:

Egunkaria i Garzón

L’any 2003 el jutge Del Olmo va tancar un diari acusant-lo de formar part d’un entremat terrorista. Una mesura per sis mesos que ha prorrogat amb gèlida meticulositat. Va tancar i incomunicar l’equip directiu; el director va denunciar tortures, el president va estar empresonat devuit mesos. Ara, el tribunal diu que no hi havia cap base. Parlam de tancar sense motiu un mitjà de comunicació lliure durant set anys, l’únic diari en basc del món. Regira.

Els Comitès de prevenció de la tortura del Consell d’Europa i de Nacions Unides han denunciat els abusos en les detencions en règim d’incomunicació, tant del gust d’un col•lega de Del Olmo a l’Audiència Nacional, Baltasar Garzón. Desconfiau sempre de les jurisdiccions especials i reparau en el seu paper en els règims no democràtics. Garzón dóna nom a una operació policial en motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona, amb detencions sense cap ni peus, que va acabar amb sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans on s’afirma que les denúncies per tortures dels detinguts no havien estat investigades pel jutge com calia... Regira.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Tuent

tonialorda | 17 Abril, 2010 16:45

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Agraesc el suport que he rebut sobre la intervenció de Son Bosc i als qui l'han escampada (per una vegada el que dius a la tribuna parlamentària ha travessat una mica els murs clandestins del Parlament).

Aprofit per anunciar-vos que en poc temps es coneixerà la sentència sobre les conseqüències indemnitzatòries d'haver declarat l'Albufera parc natural l'any 88: probablement seran un parell de milions i pot tenir la seva transcendència. En tot cas, en obliga a reflexionar sobre el desbarat d'haver de lluitar per protegir terrenys que ja compten amb "papers" i l'absoluta irresponsabilitat dels partits polítics que promouen aquestes promocions.

En motiu de la desclassificació definitiva de Cala Tuent feia aquestes reflexions fa unes poques setmanes a UH:

Cala Tuent i el llegat matista 

El Tribunal Suprem ha ratificat que Cala Tuent no podrà seguir edificant-se. Els que creuen que les cales de muntanya hi guanyen molt amb hotels a primera línia i zones urbanes amb xalets i dutxes, ho lamenten. Els que trobam que d’urbanitzacions ja en tenim abastament i gaudim de la màgia del paisatge verjo on es troben Serra i mar (les fotos que trien els publicistes com a esca turística), ho celebram. Tuent ens redimeix. 

Com en cada topònim protegit, la peripècia de Tuent és llarga i accidentada. Massa. La llei d’espais naturals va desclassificar quatre de les sis urbanitzacions planejades. Els dos polígons subsistents anaven fent, sense complir amb les càrregues urbanístiques, gràcies a la complicitat política que consolidava, irregularment, la urbanització.  

Que el proteccionisme hagi de desfer nusos jurídics per preservar espais és un drama. Però si el país hagués assumit l’execució de totes les urbanitzacions previstes tendríem la costa atapeïda de punta a punta. I no és que no n’hi hagi...

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Intervenciˇ Son Bosc

tonialorda | 14 Abril, 2010 14:09

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

És llarga però ja que Biel Barceló ha tengut el gest de penjar-la (reconec que no m'havia passat pel cap mai penjar intervencions) i m'ho comenta una valenta dona, agitprop per Son Bosc (el nom de la qual estic privat d'escriure), vos puj la intervenció parlamentària d'ahir sobre Son Bosc.

Gràcies Sra. Presidenta, sres Diputades, Srs. Diputats. En aquest Parlament hem viscut dies de glòria i dies de vergonya. Hem de convenir que aquests dies nedam immersos en els segons amb l’espectacle de la dissecció judicial de l’anterior legislatura.

Mentre declaren als tribunals sobre urbanisme a la carta en el Pla Territorial, aquí debatem sobre una proposta nostàlgica del temps de PP-UM, però potser encara una passa més enllà: una llei mesura per urbanitzar uns terrenys protegits. Urbanitzar terrenys protegits per llei, no hi deu haver precedents en cap Parlament occidental!

¿On s’és vist mai que uns terrenys que el Govern i la comunitat científica consideren que han de formar part d’un parc natural, d’un parc natural amb majúscules, el de l’Albufera, el Parlament tramiti una llei per blindar un camp de golf? Ni a un de vostès, senyores i senyors de la dreta, no se’ls hi fa ni en que sigui una mica estrany?

 

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (2). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent