Toni Alorda

Matas, l'˙nic responsable?

tonialorda | 24 Marš, 2010 10:31

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

La manera com el PP està desentenent-se del judici a Jaume Matas clama al cel. M'he sumat a la denúncia d'aquesta actitud amb un article a l'UH, on aprofit per apuntar el continuisme de Bauzà. El vos deix:

Dies d’expiació

El PP sembla que vol encetar cicle amb el ritus jueu del Dia de l’Expiació: carregar tots els pecats sobre un boc i abandonar-lo al desert.Jaume Matas ret comptes demà davant un tribunal. Què en diu J.R. Bauzá, el nou líder del PP? Que no hi té res a dir (no deu ser molt xerrador): no vol mirar pel retrovisor, diu. Que Matas és un militant de base, diu, i s’ha de defensar com ell trobi més oportú.

Un militant de base, potser sí, però se’l jutja com a màxim responsable d’un govern i d’un partit....  Ara el volen fer passar per l’únic responsable de tutti quanti. Bauzà accepta justificacions de la direcció anterior com ara “em falsificaven la signatura”, l’entendridor “jo no m’enterava de res” o les exculpacions inculpatòries “jo ni hi compareixia”, fins la naïf “em digueren que això anava així”, o la roí “tots fan igual”.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

La llibertat de l'esquerra nacionalista (resposta a MeliÓ)

tonialorda | 05 Marš, 2010 11:42

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Quan ahir vaig llegir l'article de Melià, fent una caricatura de l'esquerra nacionalista, ho vaig trobar tan fora de lloc en el moment que viu UM, que vaig decidir respondre. Ja estam que el "tir al PSM" és un esport habitual entre els nacionalistes, practicat amb assiduïtat fins i tot per aquells que prediquen que entre nacionalistes no hi ha d'haver polèmiques, però recórrer avui a comparar UM i PSM per desacreditar el PSM m'ha parescut una provocació innecessària. 

Per paga, a l'esquerra nacionalista crec que ens és més d'aplicació allò de dos jueus, tres sinagogues, que l'acusació d'escolanet de ningú. A més,  s'ha demostrat prou que els nacionalistes que volen treballar per al PSOE, poden aspirar a ser rectors de qualque parròquia (al PSOE li interessa promocionar-los), no importa s'autoassignin el paper d'escolà.

Vet aquí l'article que em publica avui el dB

Via crucis d’UM, sermons al PSM (resposta a Melià).

Josep Melià, màxim responsable d’UM, dedica el seu article setmanal al diari de Balears a tractar sobre un suposat síndrome de satèl•lit que té l’esquerra nacionalista del país respecte del PSOE. Variacions sobre el tema de què un veritable partit nacionalista no pot tenir més components ideològics i, aquí, s’ha de limitar a ser frontissa equidistant entre PP i PSOE: si tomba cap a la dreta o cap a l’esquerra esdevé un escolanet dels dos grans partits espanyols.

La realitat política d’arreu del món i la pràctica política a les Illes Balears durant més de trenta anys ho desmenteixen. Podem comparar en voler les aportacions en els governs de la frontissa UM amb les del PSM, al govern i a l’oposició. Repararem, per exemple, que el pacte de govern PP-UM de 2003, el pacte Matas-Munar, no recull una sola paraula sobre identitat ni autogovern. Certament, el PSM també ha vetllat per les propostes ecologistes i progressistes, ens en declaram culpables, però sense descuidar mai la vessant nacionalista.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (2). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

╔s mal de creure. No Ús un fotomuntatge.

tonialorda | 04 Marš, 2010 18:18

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (4). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Desocupaciˇ

tonialorda | 02 Marš, 2010 19:58

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

El febrer és el segon mes consecutiu amb reducció de l'atur. El fet que siguem els únics en disminuir la xifra de desocupats en tot l'Estat no ens amaga que el nombre de persones afectades segueix essent enorme. La convulsió política no ens amaga quin és el principal problema del país.

Vos puj un article publicat a UH la setmana passada per reparar en la magnitud del repte i les seves repercusions

Cent mil desocupats

Les dades sobre desocupació són tremendes, prop del 20% de la població activa. La primera prioritat política ha de ser crear treball, amb el compromís de no desemparar ningú i vetllant ferm la cohesió social. La primera responsabilitat política ara és governar, no perdre’ns en debats estèrils, però, precisament per poder governar, calia allunyar l’acció del govern del maremàgnum de casos de corrupció.

La situació no és fàcil, no creguem els predicadors de multiplicacions de pans i feina. No podem tornar al consum compulsiu de recursos i d’especulació sense ànima, ni recular en drets socials (ni retallant-los, ni submergint l’economia en un mercat sense regles on ja viuen milers d’illencs). Talment ho mantenia Zapatero fins al cop de maça de la jubilació als 67 anys... Just al contrari, calen respostes solidàries i aprofundir en els serveis a les persones (també com a jaciments laborals), amb mesures valentes, amb futur, en innovació, en economia productiva i propera, en formació, en racionalització institucional-burocràtica, amb finançament just, amb cultura de l’esforç, sobrietat i responsabilitat, amb mesures contra el frau, gravant l’especulació i el capital ociós, etc.

La gravetat de les dades obliguen a una reflexió de fons. Fa 15 anys no arribàvem als 300.000 afiliats a la Seguretat Social a les Illes Balears, en fa 10 eren 350.000 (en mitges anuals), fa 5 anys eren 400.000, el 2008, 450.000, un 50% més que fa dotze anys! Un creixement immantenible. L’any passat, foren 420.000. Però l’augment de població activa ha embogit, i no atura de créixer. El professor Salvà estima que en pocs anys ens caldran 700.000 llocs de treball (el doble dels que teníem fa deu anys!).

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent