Toni Alorda

Canal S˙per 3

tonialorda | 29 Juliol, 2009 17:36

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Continuen els entrebancs per a la recepció normal i íntegra dels canals catalans a les Illes Balears per mor dels "drets d'emissió de la producció aliena".

Si amb la polèmica sobre no poder rebre TV3 talment com la veuen a Catalunya, no n'hi hagués abastament, ara s'hi afegeix l'anunci que les Illes Balears no podran rebre el canal infantil que ha de començar a emetre l'octubre. Sembla que Catalunya està convençuda que no ens pot servir ara una mala fi de productes que hem rebut amb naturalitat tots aquests anys.

En sabre que el tripartit (amb ERC en primera fila, per l'amor de déu!) ja dóna per fet que no rebrem el canal súper 3, vaig redactar aquest article que avui publica l'UH. No cal dir que som més de dos els que maldarem perquè el mes d'octubre arribin els súpers 3 (l'OCB, com sempre, a l'avantguarda), no debades hi ha milers i milers d'illencs que són socis del club, com és possible que els excloguin!

 Súper 3 mallorquins

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (4). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Spanair, ERC i catalanisme

tonialorda | 24 Juliol, 2009 11:44

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Bernat Joan (ERC) escriu un article a Eivissa preocupat pels perills del mallorquinisme (per poc compromís "balear"), sobretot li preocupa l'actuació del PSM, mira per on sembla que és un dels aspectes més rellevants en les relacions Eivissa-Mallorca (del maltracte pressupostari al que és sotmesa Eivissa per Mallorca). A mi se m'ocorren altres factors, com ara com negocien PSOE (fins i tot ExC), els pressupostos de la CAIB; però, naturalment, hi hem de pensar.

Potser ERC també podria pensar en les relacions Illes Balears-Catalunya. El que està passant a TV3, inacceptable, o el trasllat de Palma a Barcelona de Spanair, en dóna motius. De fet, ERC va dedicar una portada pletòrica de la seva revista al gran èxit de catalanitzar Spanair, una companyia que sempre ha tengut la seva seu a Mallorca, amb la conseqüència de dur-la a la T1 del Prat i afectant centenars de treballadors mallorquins (i famílies), a més del cop estratègic que suposa per a Son Sant Joan i, per tant, per a Mallorca i les Illes Balears.

És per pensar-hi a fons. Ens hi jugam molt. Molt. Com a aperitiu, penj un article publicat a UH fa un parell de dies que toca el tema tangencialment:

Alicorns, Spanair, finançament  

 

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Aforats i desaforats (article uh)

tonialorda | 15 Juliol, 2009 19:46

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Les altes instàncies del poder no confien en els tribunals ordinaris, s’autoassignen tribunals especials, volen ser aforats. Sant Agustí adverteix que l’aliment que és suficient i convé a la salut no basta mai al plaer (i ell només bevia aigua...). Potser les garanties dels tribunals, suficients per impartir justícia, no bastin mai a qui pretén la impunitat. Temptacions de la carn, temptacions del poder.

Temptacions, carn i poder... pens en Berlusconi i com promou la seva impunitat. El primer cop, la llei fou declarada inconstitucional (2004), però, davant la imminència de les sentències que l’afecten, l’any passat va tornar suspendre els processos per decret-llei. 

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

ERC (Matheu 2)

tonialorda | 09 Juliol, 2009 19:06

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

En tota reflexió sobre com confluir l’esforç de diversos partits, convé no perdre de vista una premissa d’entrada: quan un grup ha pres la decisió de constituir-se en partit polític és perquè està convençut de què és necessari, i això comporta haver d'autoafirmar-se, sobretot respecte de les opcions més properes preexistents. L’atomització és un fenomen clàssic de l’esquerra.  I és habitual la paradoxa que els nous reivindiquen l’”obertura” i la “unitat”; mentre el partit històric creu que tothom hi cap i no calen operacions estranyes que en qüestionen la tasca i el prestigi. Nihim novum sub sole.

 

L'espectacle de les europees ha constatat que l’ERC de Puigcercós torna al plantejament dels anys 80: ells són l’esquerra nacionalista dels PPCC i, els altres, una altra cosa (estones una nosa, estones partenaires). En tot cas, els darrers temps han apostat per coincidir, però sempre puntualment, temporalment, negant-se a federacions estables i, de manera especial, deixant clar que la relació amb Catalunya és monopoli dels militants d’ERC (tallant d’arrel qualsevol intent d’acostament del PSM –per avui, deixem València-).

 

La posició del PSM és coneguda: de les reticències inicials sobre l’existència mateixa d’ERC-I, ha passat a propiciar enteses, però mai ha acceptat circumscriure-la a les Illes, sinó amb reconeixement recíproc i aliança institucional general i, aquí, participar d’alguna força conjunta (si és que no no pot ser directament el PSM), on ERC-Illes suposi una sensibilitat més, amb el pes que tengui, sense condicionar l’amplitud del moviment nacionalista conjunt. Basta llegir les ponències congressuals del PSM per veure com és de persistent aquesta aposta. Per aquest camí, l'entesa seria molt senzilla.

 

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (1). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent