Toni Alorda

L'esquerra del paÝs (resposta a Mateu Matheu 1)

tonialorda | 24 Juny, 2009 20:18

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

L’amic Mateu (comentaris al darrer post sobre les europees) ens convida a una reflexió sobre la situació de l’esquerra del país. Coincidim en els dos punts centrals:

1r.- La “implosió” de l’esquerra nacionalista a Mallorca és un despropòsit (no hi ha lloc per a tantes ofertes).

2n.- El PSOE (el bipartidisme) pot menjar-s’ho tot.

I ens demana que en prenguem consciència i ho evitem.

Mateu, en tenc plena consciència, cosa distinta és que encertem a reconduir-ho.

 

Personalment, aspir a un partit amb vocació popular, no testimonial, ni gairebé testimonial, sinó que pugui trencar l’hegemonia de PP-PSOE, i vull està aliat, confederalment, amb l’esquerra nacionalista dels PPCC (no puc acceptar de cap manera que se'ns negui aquesta relació), i més enllà, vull relacions confederals arreu. Com tu? Com és evident, crec que l'instrument és el PSM-EN i les seves federacions, i que qüestionar-ho no contribueix a l'objectiu pretès, tanmateix, estic obert a confluir en qualsevol fórmula, sempre que doni prou garanties de ser millor per assolir les nostres fites fins al punt de compensar els perjudicis evidents que comporten les marques noves. És possible? Idò endavant. Ara, si no és possible, s’ha de continuar treballant, i, mentre cercam alternatives, no dar voltes interminables a una sínia... que acabarem marejats.

I, mentrestant, fer el possible perquè ningú faci servir la "implosió" com a motiu per quedar a ca seva, o per afluixar el compromís (en què sigui en grups independents) o... d'excusa per passar-se al PSOE, o a la dreta mallorquina.

De tot això en parlarà el PSM durant el 2009

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

El Mur d'Inca (article UH)

tonialorda | 24 Juny, 2009 10:35

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Conten que quan els romans conquistaren Jerusalem, mantingueren una, i només una, de les murades que envoltaven el Temple com a recordatori sempitern de la derrota. Els jueus hi han pregat i gemegat durant segles. Els motius de Pere Rotger per fer-nos el cèntric Mur del Born són més prosaics: li convenia a un supermercat...

Li convenia a un supermercat! 

Centenars de ciutadans d’Inca es manifestaren davant la paret que s’ha aixecat damunt el carrer (ho dic bé, no a una banda del carrer sinó damunt), és un fet sociològicament digne de remarcar, a Inca i a Mallorca: no en trobareu gaires de concentracions reivindicatives d’èxit per una qüestió local.  

Però és que a Inca la murada del Mercat Cobert ha caigut com una llosa. Com una ofensa.

  (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (1). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

La manifestaciˇ d'Inca

tonialorda | 16 Juny, 2009 19:57

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Avui, mirant des de l'enterimat la plaça plena, he vist el canvi de govern municipal el 2011.

Si s'escolta prou la gent, si feim feina amb empenta i ganes, si no es defrauda, naturalment. En tot cas, és a l'abast, és molta la gent, disposada a sortir al carrer, que en fa un clam. I molta gent, a ca seva, que ho veu amb simpatia, necessari. Per això, perdonau que ho torni dir:

Avui, mirant la plaça plena, he vist el canvi de govern municipal el 2011.

Posted in General. Comentaris: (3). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

El mur del Born Ús una vergonya

tonialorda | 15 Juny, 2009 20:02

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

 

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent