Toni Alorda

Tots els camins duen a Roma

tonialorda | 26 Maig, 2009 15:20

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Salvem les orquÝdies

tonialorda | 20 Maig, 2009 19:38

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

La Conselleria de Medi Ambient està tramitant un pla de conservació de l’orquídia de prat a Mallorca, una espècie amenaçada d’especial protecció, que es troba bàsicament al parc natural de l’Albufera, bé, matís, en el que era el Pla Natural de l’Albufera amb l'ampliació de l’any 99, abans que Jaume Font, a petició municipal, el reduís i deixés fora la finca de Son Bosc: ara hi ha orquídies dins el parc i defora del parc. 

Les denúncies de la comunitat científica i de grups ecologistes (gràcies GOB) davant els efectes nocius d’un camp de golf en aquella zona, han obligat el Govern a redactar aquest pla, l’esborrany del qual ara es troba en informació pública (el boib de dia 16 de maig dóna 20 dies). Idò bé, la delimitació provisional fa inviable el forat número 8 del camp de golf però, en principi, no qüestiona la infraestructura. El Conseller constata l’enorme valor de l’entorn de l’Albufera, però no el protegeix. El seu predecessor, Jaume Font, havia afirmat que el golf posava en perill la colònia d’abellarols i es va quedar tan ample, sense adoptar cap mesura ni una.

Però què ha de passar per què l'autoritat ambiental assumeixi que preservació i golf són incompatibles?

I si féssiu al·legacions? Als indecisos, vos deig una foto den Biel Perelló (el seu fotoblog és extraordinari) i el vídeo d'un reportatge de TV Mallorca protagonitzat per alguns coneguts (gent valenta).

http://www.youtube.com/watch?v=iywSgo02qz8

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (1). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

La cadena humana. Article a UH

tonialorda | 08 Maig, 2009 16:13

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

En motiu de la cadena humana de demà, he publicat avui un article a UH sobre els atacs irresponsables del PP. He aprofitat una referència de l'Eneida que en aquest blog havia dedicat a ERC, sempre ho veuràs...

Per cert, no en volia seguir parlant d'ERC però reconec que les falsedats i tergiversacions sobre les condicions de la negociació de la candidatura europea resulten irritants, tristos.

Afortunadament, facin el que facin els polítics de Catalunya (aficau-hi qui trobeu), no poden malmetre punts de trobada essencials, un d'ells, i no dels menors: el Barça. Apoteòsic. També té una breu referència a l'article, que és anterior al Chelsea. 

Confès que trob que la política nostrada fa un paper ben poc reeixit en plena col·lecció de crisis... Veurem avui vespre com es resol el nou episodi de la d'UM... Quina dificultat per estar a l'alçada del que s'espera (s'hauria d'esperar) de tots nosaltres... Però res, vos deig l'article que deia. 

Virgili i el PP a la manifestació de l'OCB

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent