Toni Alorda

Sres. Diputades, Srs. Diputats, Honorables Srs. Imputats

tonialorda | 24 Octubre, 2008 16:47

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

"Com voleu germans que canti, si el cor meu va atribulat”, així començava ahir una intervenció en el Parlament sobre les propostes de resolució que es segueixen del debat de política general.

Fora de l'hemicicle tothom parlava de corrupció i dels avatars judicials, i dedins es mantenia un debat apàtic en una sala buida. Pels cafès ens fan glosses, i els diputats imputats compareixen somrients. Feia ganes treure les 130 propostes del PP directament d'un pot de Cola-Cao.
 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (2). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

El PSOE federal i els Bous de Costitx

tonialorda | 17 Octubre, 2008 18:31

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Pere Sampol ha aconseguit que el Senat aprovés instar al Govern de l’Estat a dipositar els bous de Costitx en el Museu de Mallorca. El PSOE ha quedat ben totsol en el vot en contra.

Em sap greu que hagi de ser un senador d'Inca, el company Xavier Ramis, qui ara es posi al capdavant dels qui argumenten que els Bous han de quedar a Madrid. Supòs que és ben conscient que fa d'oposició al nostre Govern i als compromisos de la Consellera de Cultura, del seu mateix partit, i que desautoritza obertament els acords que havia aprovat el PSOE en el Consell de Mallorca i en el Parlament de les Illes Balears.

Hem de confiar que Francesc Antich, com a President del país, i com a Cap d’un govern de coalició progressista i nacionalista, farà la seva contribució perquè l’acord senatorial no quedi en no-res. Però

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

17.000 militants

tonialorda | 15 Octubre, 2008 09:46

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

La notícia que el PP creix en militància després de tots els escàndols que els afecten bé mereix una reflexió.

És cert que els nombres poden estar maquillats i que de vegades són les batalles internes, com les que ha viscut i viu el PP illenc, les que estimulen (a cada facció) a fer militants, però, es facin les precisions que es facin, el nombre és espectacular i la continuïtat (em costa dir-ne lleialtat atesa la naturalesa de les crítiques a la que es veu sotmès el PP) és una dada a tenir molt present.

Mentrestant, al nacionalisme, i en concret al nacionalisme progressista, li costa remuntar posicions. Sembla com si l'exigència de canvi la capitalitzés el PSOE (amb una pujada de vots molt important). 

Constatam que les informacions sobre corrupció tenen una conseqüència paradoxal: no afecten dràsticament a la dreta, tot i ser-ne la màxima protagonista, i, en canvi, alimenten el desànim "polític" dels col·lectius més combatius de la nostra societat. Pareix que els que volen aportar més valor afegit a la política s'entretenguin a cercar ossos en el lleu. I en troben molts. Entenem-nos, les crítiques poden ser ben lúcides; els motius de desencís i allunyament, o els de no aproximació, poden estar  ben justificats, fins i tot l'aparició de nous partits més "autèntics" (en el sentit que sigui) sempre es pot explicar, però la conseqüència última és que fan la seva contribució (destacable) al trist bipartidisme. Com la fa l'aversió a la militància de moltes persones progressistes, compromeses amb el país i implicades socialment.

Si una part significativa de la gent ecologista i progressista que vol treballar pel dret a decidir i les senyes d'identitat del país, s'afiliés, la capacitat de transformació (d'ells sobre el partit i) del partit sobre la societat es multiplicaria, i les nostres propostes guanyarien en legitimitat social. Cal treballar-hi més, molt més.

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

CAM═ DE TERNELLES

tonialorda | 13 Octubre, 2008 17:33

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Diumenge anàrem a Ternelles amb la intenció de pujar fins al Castell del Rei. Es tracta d'un camí públic com s'ha demostrat ben abastament. No debades és camí d'accés al Castell del Rei, camí reial. Per si un cas, recordarem que el Tribunal Suprem ha deixat establert que hi ha servitud de pas públic (perquè és l'únic que li han demanat).

Això no obstant, amb l'excusa de la preservació d'un indret protegit, s'ha establert un règim de visites restringit de 20 persones diàries. Certament és un paratge magnífic però no té sentit que el camí sigui l'indret més ultraprotegit de Mallorca. Vaig tenir ocasió de votar en contra d'aquesta regulació quan la va aprovar el Consell de Mallorca durant l'anterior legislatura, a instàncies de l'ajuntament, i ja llavor demanava a Bartomeu Vicens qui i com vetllaria per aquesta restricció. No vaig obtenir resposta.

Fins ahir, ha resultat la Fundació March la que dóna o denega permisos per accedir a un camí públic. Insòlit. Entre una cosa i l'altra passejar per un camí públic i accedir a un espai tan emblemàtic com el Castell del Rei és via crucis.

Justament ahir sembla que la Conselleria de Medi Ambient va assumir la funció de control quan va decidir interrompre una excursió reivindicativa amb l'argument de la preservació mediambiental. A partir d'ara atorgarà els 20 placets diaris? La Conselleria que titubeja per aturar un camp de golf a Son Bosch, una finca que hauria de formar part del Parc Natural de S'Albufera (que de fet en va formar part un temps), troba que una excursió d'ecologistes per un camí ample i públic pot fer malbé un espai natural...

La conselleria s'ha equivocat. Ajuntament de Pollença, Consell de Mallorca i Conselleria de Medi Ambient han de garantir el pas pel camí de Ternelles, no obstruir-lo.

Seguesc pensant que aclarir qui dóna permís no seria suficient (tot i que, "visto lo visto", seria un avanç), sinó que cal modificar la regulació perquè el camí sigui d'accés lliure. Això sí, seria acceptable que els grups superiors a un determinat nombre (40 proposava el GOB), haguessin de comunicar-ho prèviament a l'autoritat ambiental, la qual podria adoptar, motivadament, les precaucions que considerés oportunes.

Enhorabona a la Plataforma pro-camins públics i als manifestants que han posat de manifest lo intolerable de la situació actual i que en cap cas mereixien el tracte de portes tancades amb què els va obsequiar el nostre Govern. En deman disculpes per la (petita) part que em toca i vejam si, entre tots, resolem satisfactòriament aquest despropòsit.

Posted in General. Comentaris: (3). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent