Toni Alorda

Un altre escÓndol

tonialorda | 30 Setembre, 2008 15:06

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

El cas del CDEIB ha explotat amb una intervenció policial i una sèrie de detinguts per corrupció.

Que la justícia faci el seu camí, però els responsables polítics d'aquest desgavell no se poden seguir amagant covardament: Josep Joan Cardona (el Conseller responsable i avui diputat), Pere Rotger (president del PP-Mallorca, llavor i ara) i Rosa Estaràs (vice-presidenta llavor, màxima responsable del PP-balear ara), han d'assumir responsabilitats. Fins i tot si no ho sabien.

En responsabilitat civil es parla de la culpa in eligendo (a l'hora d'elegir els teus col·laboradors, per la qual cosa respons pel que ells hagin fet) i de la culpa in vigilando (quan tens obligació de vetllar pel que està succeïnt, tu també respons del que acabi passant).

En política, i davant l'alt descrèdit que està provocant el festival de casos de corrupció, hi poden posar el nom que vulguin, en llatí, en català o en formenterer, però l'hora de conjugar el verb dimitir fa estona que ha arribat.

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Per les seves ˛peres les coneixereu

tonialorda | 27 Setembre, 2008 16:39

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Així començava aquesta setmana una intervenció parlamentària sobre el projecte de Calatrava davall La Seu.

Potser aquest cas, tot i que ha sonat, no és prou conegut i, tanmateix, també mostra el modus operandi i els valors del PP, en aquest supòsit amb el suport exprés de l'actual direcció, per la qual cosa, potser ho paga contar-ne dues dades. 

No parl, per tant, del dilema òpera sí, òpera no, si no de l'ús partidista dels recursos públics: El partit convida a les copes, i el govern les paga. I en el frau sobre els expedients de contractació.

Vos don algunes dades i vosaltres decidiu: 

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (3). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Armengol demana mÚs finanšament

tonialorda | 17 Setembre, 2008 18:03

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Vet aquí un dels titulars, positiu, d'aquesta seudodiada de Mallorca, amb la qual, ho reconec, no m'hi arrib a avenir.

Antich també ha dit coses semblants. Positiu.

Però, i els diputats del PSIB, què ho saben? Faran valer els seus quatre vots per canviar el model i que no se'n riguen de nosaltres; o haurem de tornar esperar en la intercessió de forces externes que facin inevitable la reforma del model?

La situació econòmica que vivim fa inajornable una reivindicació més justa que un sant. Ara, senzillament, la necessitam. No és hora d'oratòria populista, sinó dels estadistes: O se'ns tracta com cal, o el PSOE (i el PP) de les Illes Balears s'han d'amotinar.

La resta és complicitat amb l'espoli i el doble llenguatge que tan justificadament fa perdre credibilitat i noblesa a la política.

Posted in General. Comentaris: (1). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Grans Llacs

tonialorda | 17 Setembre, 2008 14:51

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat twitter.com

Ahir hi hagué sessió parlamentària: debatérem sobre la crisi, finançament i corrupció. Tanmateix vull destacar un acord, pres per unanimitat, per dar suport a la tasca del Fòrum Internacional per la veritat i la Justícia a l'Àfrica dels Grans Llacs, una iniciativa de dues ong mallorquines, S'Olivar i Drets Humans, amb el lideratge de l'indomable Joan Carrero, que han aconseguit que l'Audiència Nacional dicti ordre de recerca i captura contra 40 membres de la cúpula político-militar de Rwanda (el President Kagame no, perquè té immunitat).

Estarrufa pensar en les massacres dels anys noranta en els Grans Llacs que causaren de l'ordre d'un milió de morts. La brutalitat atroç, sense ànima, generalitzada, fa feredat. Com és tremenda la tesi que la reconciliació (o la pau, o el preu que s'ha de pagar al poder) exigeix l'oblit. Ben al contrari, el genocidi, les massacres, els crims de lesa humanitat, han de ser perseguits i condemnats. Per això ens felicitam per l'ordre judicial. El Tribunal Penal Internacional està jutjat 400.000 involucrats, però havia deixat al marge els actuals dirigents, vet aquí la gran novetat d'aquesta ordre. 

Que hagi estat iniciativa d'una ong ens palesa els límits de la diplomàcia oficial, però també ens reconcilia amb la capacitat de la societat civil i amb els ressorts d'un sistema democràtic capaç de generar aquestes situacions.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (1). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent